Umilul Pi. O comedie a erorilor matematice pdf

Despre carte:

Un bestseller internațional

Răspunsul din carte pentru toți cei care au ridicat vreodată mâna la ora de matematică și s-au întrebat: Când o să folosesc asta în lumea reală?.

Amuzant, informativ și neobosit de amuzant, Humble Pi este un ghid fermecător și foarte ușor de citit despre unele dintre cele mai mari greșeli de calcul ale umanității din toate timpurile – care îți dă, de asemenea, permisiunea de a te simți puțin mai bine în legătură cu unele dintre propriile greșeli. –Ryan North, autorul cărții Cum să inventezi totul

Întreaga noastră lume este construită pe matematică, de la codul care rulează un site web până la ecuațiile care permit proiectarea zgârie-norilor și a podurilor. De cele mai multe ori, această matematică funcționează în liniște, în spatele scenei . . . până când nu o mai face. Tot felul de greșeli matematice aparent inofensive pot avea consecințe semnificative.

Matematica este ușor de ignorat până când o zecimală greșit plasată dă peste cap piața bursieră, o eroare de conversie a unităților de măsură face ca un avion să se prăbușească sau cineva face o împărțire la zero și blochează o navă de luptă în mijlocul oceanului.

Explorând și explicând o litanie de defecțiuni, de incidente aproape ratate și de ghinioane matematice care implică internetul, big data, alegerile, semnele de circulație, loteriile, Imperiul Roman și o echipă olimpică, Matt Parker descoperă modurile bizare în care matematica ne face să ne înșelăm și ce dezvăluie acest lucru despre locul ei esențial în lumea noastră. Să greșești nu a fost niciodată mai distractiv.

Informație:

Autor: Matt Parker
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Dan Craciun
Numar de pagini: 400
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-432-0
Cod de bare: 9786067224320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *