Ultima reduta a iernii pdf

Despre carte:

De la autorul premiat și best-seller al cărților Hunting Eichmann și The Perfect Mile, o aventură epică și o poveste de spionaj despre ceea ce mulți consideră cel mai mare act de sabotaj din cel de-al Doilea Război Mondial, bazată pe o sumedenie de cercetări noi și interesante

Suntem în 1942, iar naziștii se întrec în a construi o bombă atomică. Ei au fizicienii. Au voința. Ceea ce nu au este suficientă apă grea, un ingredient esențial pentru proiectele lor nucleare. Timp de doi ani, naziștii au ocupat Norvegia și, odată cu ea, centrala hidroelectrică Vemork, un complex industrial masiv așezat pe prăpastia unui defileu. Vemork este singurul furnizor mondial de apă grea și, sub amenințarea morții, inginerii săi au împins producția în ore suplimentare.

Pentru Aliați, Vemork trebuie să fie distrus. Dar cum ar putea ajunge la castelul-fortăreață aflat în vârful unei văi muntoase? Răspunsul a devenit cel mai dramatic raid de comando al războiului. Executivul britanic pentru operațiuni speciale a reunit un om de știință strălucit și unsprezece comandouri norvegiene refugiate, care, cu puțin mai mult decât parașute, schiuri și pistoale Tommy Guns, aveau să distrugă ambițiile nucleare ale lui Hitler și să ajute la sfârșitul domniei celui de-al Treilea Reich.

Bazat pe cercetări exhaustive și pe jurnale și scrisori inedite ale sabotorilor, Fortăreața de iarnă este o narațiune care se citește compulsiv despre un grup de tineri care au îndurat eșecuri zdrobitoare pentru suflet și vânători ai Gestapo-ului și au supraviețuit într-unul dintre cele mai reci și mai neospitaliere locuri de pe pământ pentru a salva lumea de la distrugere.

Informație:

Autor: Neal Bascomb
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 480
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-006-501-2
Cod de bare: 9786060065012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *