Ucenicul arhitectului (Top 10+) pdf

Despre carte:

De la aclamata autoare a cărții Bastardul din Istanbul, o poveste magică și plină de culoare, plasată în perioada de apogeu a Imperiului Otoman

În cel mai recent roman al său, Elif Shafak învârte o poveste epică ce se întinde pe parcursul a aproape un secol din viața Imperiului Otoman. În 1540, Jahan, în vârstă de doisprezece ani, sosește la Istanbul. În calitate de îmblânzitor de animale în menajeria sultanului, el are grijă de elefantul Chota, un elefant excepțional de inteligent, și se împrietenește (și se îndrăgostește) de frumoasa fiică a sultanului, prințesa Mihrimah. O educație la palat îl conduce pe Jahan la Mimar Sinan, arhitectul șef al imperiului, care îl ia sub aripa sa și construiește (cu ajutorul lui Chota) unele dintre cele mai magnifice clădiri din istorie. Totuși, chiar și în timp ce construiesc capodoperele triumfătoare ale lui Sinan – incredibilele moschei Suleymaniye și Selimiye – încep să apară subînțelesuri periculoase, iar gelozia izbucnește între cei patru ucenici ai lui Sinan.

O poveste memorabilă despre libertatea artistică, creativitate și ciocnirea dintre știință și fundamentalism, romanul complicat al lui Shafak abundă în personaje vibrante, aventuri intrigante și decorul somptuos al curții otomane, unde dragostea și loialitatea nu se compară cu puterea brută.

Informație:

Autor: Elif Shafak
Editura: Polirom
Colectie: TOP 10+
Anul aparitiei: 2.021
Tip coperta: Brosata
Traducator: Ada Tanasa
Numar de pagini: 576
Format: 106 x 180
ISBN: 978-973-46-7943-0
Cod de bare: 9789734679430

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *