Supravietuitor pdf

Despre carte:

De la autorul senzației underground Fight Club vine acest al doilea roman extrem de incisiv, o viziune hipnotizantă, neliniștitoare și hilară a vieții de cult și post-cult.

Tender Branson – ultimul membru supraviețuitor al așa-numitului Cult al Morții Creștine – își dictează povestea vieții în aparatul de zbor al zborului 2039, care zboară pe pilot automat la 39.000 de picioare undeva deasupra Oceanului Pacific. Este singur în avion, care se va prăbuși în scurt timp în vastul pustiu australian. Înainte să se prăbușească, el va dezvălui povestea călătoriei sale de la un copil creștin ascultător și un umil servitor casnic la un mesia mediatic ultra-încărcat, plin de steroizi și colagen, autor al unei autobiografii de succes, Salvat de la mântuire, și al unei cărți de mare succes, Cartea de rugăciuni foarte comune (Rugăciunea pentru a întârzia orgasmul, Rugăciunea pentru a preveni căderea părului, Rugăciunea pentru a reduce la tăcere alarmele mașinii). El va dezvălui adevărul despre povestea sa de dragoste chinuită cu insesizabila și prevăzătoarea Fertility Hollis, își va împărtăși intuiția că singura diferență între sinucidere și martiriu este acoperirea de presă și va nega responsabilitatea pentru depozitul sanitar de materiale sensibile Tender Branson, un depozit de 20.000 de acri pentru pornografia învechită a națiunii. Printre alte chestiuni atât bizare, cât și tranșante.

De la Noaptea mamei a lui Kurt Vonnegut și de la Being There a lui Jerzy Kosinski nu a mai existat o satiră atât de întunecată și de revelatoare despre salariile faimei și despre nebunia fundamentală a lumii moderne. Imprevizibil, convingător și de neuitat, Supraviețuitorul este Chuck Palahniuk la apogeul său de neuitat; și îi consolidează locul ca unul dintre cei mai originali scriitori de ficțiune din prezent.

Informație:

Autor: Chuck Palahniuk
Editura: Polirom
Colectie: Top 10
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 368
Format: 106 x 180
ISBN: 9789734684007
Cod de bare: 9789734684007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *