Stelele de la picioarele noastre pdf

Despre carte:

Un băiat încearcă să găsească o cale sigură prin cartierele sărace din Harlem, după moartea fratelui său, în acest roman de debut remarcabil care celebrează comunitatea și creativitatea.

Este Ajunul Crăciunului în Harlem, dar Lolly Rachpaul, în vârstă de 12 ani, și mama sa nu sărbătoresc. Sunt încă îndurerați de moartea fratelui său mai mare într-un schimb de focuri de armă legat de o bandă cu doar câteva luni mai devreme. Apoi, prietena mamei lui Lolly îi aduce un cadou care va schimba totul: doi saci enormi plini cu Lego. Lolly a iubit dintotdeauna Legos și se mândrește cu faptul că urmează întocmai instrucțiunile din kit. Acum, confruntat cu o grămadă de blocuri de construcție și fără instrucțiuni, Lolly trebuie să-și găsească singur calea de urmat.

Calea lui nu este clară – iar presiunea de a se alătura unui echipaj, așa cum a făcut fratele său, este mereu prezentă. Atunci când Lolly și prietenul său sunt bătuți și jefuiți, aderarea la o echipă pare aproape o alegere sigură. Dar construirea unui oraș Lego fantastic la centrul comunitar îi oferă lui Lolly o evadare – și o punte neașteptată pentru a se întoarce în lume.

David Barclay Moore realizează un portret puternic al unui băiat care se clatină pe marginea – a adolescenței, a durerii, a violenței – și arată cum spiritul inventiv al lui Lolly îl ajută să-și construiască o viață cu fundații solide și uși deschise.

Informație:

Autor: David Barclay Moore
Editura: Corint Logistic
Colectie: Smart Age
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihaela Alexandrescu
Numar de pagini: 272
Format: 130 x 200
ISBN: 9789731287799
Cod de bare: 9789731287799
Varsta: 10 – 14 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *