Stalpii pamantului pdf

Despre carte:

Ken Follett este cunoscut în întreaga lume ca maestru al suspansului de o fracțiune de secundă, dar cea mai iubită și mai bine vândută carte a sa spune povestea magnifică a unui călugăr din secolul al XII-lea, determinat să facă ceea ce pare imposibil: să construiască cea mai mare catedrală gotică pe care a cunoscut-o vreodată lumea.

Tot ce așteaptă cititorii de la Follett se află aici: intrigi, acțiune rapidă și romantism pasional. Dar ceea ce face ca Stâlpii pământului să fie extraordinar este epoca, secolul al XII-lea; locul, Anglia feudală; și subiectul, construirea unei catedrale glorioase. Follett a recreat Anglia crudă și flamboaiantă a Evului Mediu în fiecare detaliu. Pădurile vaste, orașele cu ziduri, castelele și mănăstirile devin un peisaj familiar.

Pe acest fundal bogat imaginat și împletit în mod complicat, plin de ravagiile războiului și de ritmurile vieții cotidiene, maestrul povestitor îl atrage irezistibil pe cititor în viețile împletite ale personajelor sale, în visele, muncile și iubirile lor: Tom, meșterul constructor; Aliena, nobila de o frumusețe răpitoare; Philip, starețul din Kingsbridge; Jack, artistul în piatră; și Ellen, femeia din pădure care aruncă un blestem terifiant. De la umilul pietrar la monarhul imperios, fiecare personaj este adus la viață cu vioiciune.

Construcția catedralei, cu măiestria aproape sinistră a pietrarilor fără școală, este centrul dramei. În jurul șantierului de construcție, Follett țese o poveste de trădare, răzbunare și iubire, care începe cu spânzurarea publică a unui om nevinovat și se încheie cu umilirea unui rege.

Pentru ediția TV tie-in cu același ISBN accesați această ediție cu copertă alternativă (Alternate Cover Edition)

Informație:

Autor: Ken Follett
Editura: RAO
Colectie: Seria de autor Ken Follett
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 992
Format: 210 x 145
ISBN: 978-606-006-291-2
Cod de bare: 9786060062912

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *