Shantaram pdf

Despre carte:

Mi-a luat mult timp și cea mai mare parte a lumii să învăț ceea ce știu despre dragoste, soartă și alegerile pe care le facem, dar inima mi-a venit într-o clipă, în timp ce eram înlănțuită de un zid și eram torturată.

Așa începe acest prim roman epic și hipnotizant, plasat în lumea interlopă a Bombayului contemporan. Shantaram este povestit de Lin, un deținut evadat cu un pașaport fals care fuge dintr-o închisoare de maximă securitate din Australia pentru străzile pline de viață ale unui oraș în care poate dispărea.

Însoțit de ghidul și prietenul său fidel, Prabaker, cei doi pătrund în societatea ascunsă din Bombay, formată din cerșetori și gangsteri, prostituate și oameni sfinți, soldați și actori, indieni și exilați din alte țări, care caută în acest loc remarcabil ceea ce nu pot găsi în altă parte.

Ca un om vânat, fără casă, familie sau identitate, Lin își caută dragostea și sensul în timp ce conduce o clinică într-una dintre cele mai sărace mahalale din oraș și își face ucenicia în artele întunecate ale mafiei din Bombay. Căutarea îl conduce la război, tortură în închisoare, crimă și o serie de trădări enigmatice și sângeroase. Cheile pentru a desluși misterele și intrigile care îl leagă pe Lin sunt deținute de două persoane. Primul este Khader Khan: nașul mafiei, criminal-filosof-sfânt și mentorul lui Lin în lumea interlopă a Orașului de Aur. Al doilea este Karla: evazivă, periculoasă și frumoasă, ale cărei pasiuni sunt conduse de secrete care o chinuie și care îi dau totuși o putere teribilă.

Mahalale în flăcări și hoteluri de cinci stele, iubire romantică și agonie în închisoare, războaie criminale și filme de la Bollywood, guru spirituali și gherile mujahedine – acest roman uriaș are la îndemână întreaga lume a experienței umane, iar în inima sa se află o dragoste pasională pentru India. Bazat pe viața autorului, este, din toate punctele de vedere, debutul unei voci extraordinare în literatură.

Informație:

Autor: Gregory David Roberts
Editura: ALLFA
Colectie: Strada Fictiunii
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Raluca Tanasescu, Christian Tanasescu
Numar de pagini: 912
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067830798
Cod de bare: 9786067830798

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *