Secretele Palatului Versailles pdf

Despre carte:

Când vine vorba de fleacuri, curtea franceză este pregătită pentru orice… Nu s-a afișat Ludovic al XIV-lea cu cele trei regine ale sale de moment în fața poporului său neîncrezător? Ce afaceri licențioase a ascuns anturajul lui Pompadour în spatele zidurilor Parcului Cerbilor, pentru a satisface ardoarea lui Ludovic al XV-lea? Și nu cumva reputația de amant dezastruos a lui Ludovic al XVI-lea l-a determinat pe propriul cumnat să intervină în mai multe moduri indiscrete?

Versailles, templul monarhiei absolute, era sediul tuturor puterilor: puterea prințului, dar și puterea simțurilor și a plăcerilor. În acest microcosmos în care destinul tuturor se află în mâinile unuia singur, femeia care conduce inima regelui ocupă un loc strategic în mai multe feluri. Dar ce influență reală aveau soțiile și amantele asupra curții?

Marc Fourny ne poartă în spatele ușilor din spate, unde se întâlnesc îndrăgostiții, se schimbă promisiuni și se pun la cale comploturi, și ne dezvăluie cine a condus dansul în palatul Regelui Soare.

Jurnalistul Marc Fourny este autorul cărții Douze scandaleuses qui ont changé l’histoire (Pygmalion, 2015) și editorialist la emisiunea Sous les jupons de l’histoire.

Informație:

Autor: Marc Fourny
Editura: Orizonturi
Colectie: Secretele istoriei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 304
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-736-431-9
Cod de bare: 9789737364319

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *