Quichotte pdf

Despre carte:

Într-un tur de forță care este atât un omagiu adus unei opere literare nemuritoare, cât și o capodoperă modernă despre căutarea iubirii și a familiei, Salman Rushdie, laureat al Premiului Booker și autor de bestselleruri internaționale, a creat un Don Quijote orbitor pentru epoca modernă.

Inspirat de clasicul lui Cervantes, Sam DuChamp, scriitor mediocru de thrillere de spionaj, îl creează pe Quichotte, un vânzător curtezan, amețit și obsedat de televiziune, care se îndrăgostește imposibil de o vedetă de televiziune. Împreună cu fiul său (imaginar) Sancho, Quichotte pornește într-o căutare picarescă prin America pentru a se dovedi demn de mâna ei, înfruntând cu galanterie pericolele tragicomice ale unei epoci în care Anything-Can-Happen. Între timp, creatorul său, aflat în criza vârstei a doua, are propriile provocări la fel de urgente.

La fel cum Cervantes l-a scris pe Don Quijote pentru a satiriza cultura timpului său, Rushdie îl poartă pe cititor într-o călătorie nebună printr-o țară aflată în pragul colapsului moral și spiritual. Și, cu genul de magie a povestirii care îi caracterizează opera, viețile pe deplin realizate ale lui DuChamp și Quichotte se împletesc într-o căutare profund umană a iubirii și într-un portret amuzant și răutăcios al unei epoci în care realitatea este atât de des indiscernabilă de ficțiune.

Informație:

Autor: Salman Rushdie
Editura: Polirom
Colectie: Biblioteca Polirom – Seria de autor Salman Rushdie
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Cartonata
Traducator: Dana Craciun
Numar de pagini: 464
Format: 130 x 200
ISBN: 9789734684519
Cod de bare: 9789734684519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *