Prizonierii istoriei. Ce ne spun monumentele celui de-al Doilea Razboi Mondial despre istoria noastra si despre noi insine pdf

Despre carte:

O privire asupra modului în care monumentele noastre dedicate celui de-al Doilea Război Mondial influențează modul în care ne gândim la război, realizată de un istoric premiat.

Keith Lowe, un autor premiat de cărți despre cel de-al Doilea Război Mondial, a văzut monumente din întreaga lume demontate în urma unor proteste politice și a început să se întrebe ce spun despre noi astăzi monumentele construite pentru a comemora cel de-al Doilea Război Mondial. Concentrându-se pe aceste monumente, Prisoners of History analizează cel de-al Doilea Război Mondial și modul în care acesta încă există în mod tangibil în mijlocul nostru. El analizează toate aspectele războiului, de la învingători la cei căzuți, de la eroi la răufăcători, de la apocalipsă la reconstrucția după devastare. El se concentrează asupra a douăzeci și cinci de monumente, printre care The Motherland Calls din Rusia, Memorialul Corpului de Marină din SUA, Sanctuarul celor căzuți din Italia, Memorialul masacrului de la Nanjin din China, Cupola bombei A din Hiroshima, balconul de la Yad Vashem din Ierusalim și Ruta Eliberării, care merge de la Londra la Berlin.

În mod deloc surprinzător, el constată că diferite țări privesc războiul în mod diferit. În monumentele ridicate în SUA, Lowe vede triumf și dedicații patriotice pentru eroi. În Europa, monumentele sunt melancolice, ambigue și, de cele mai multe ori, dedicate victimelor. În aceste viziuni internaționale diferite asupra războiului, Lowe vede în piatră și metal expresii ale sentimentelor care ne prizonierizează astăzi cu opiniile lor imuabile. Publicat la 75 de ani de la sfârșitul războiului, Prizonieri ai istoriei este o viziune din secolul XXI asupra unui război din secolul XX care ne bântuie și astăzi.

Informație:

Autor: Keith Lowe
Editura: Polirom
Colectie: Historia
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Numar de pagini: 272
Format: 160 x 235
ISBN: 9789734683598
Cod de bare: 9789734683598

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *