Prima teorie a lui Darwin. Fascinanta calatorie a lui Darwin in cautarea unei teorii a Pamantului pdf

Despre carte:

Toată lumea îl cunoaște – sau crede că îl cunoaște – pe Charles Darwin, părintele evoluției și omul care a schimbat modul în care vedem locul nostru în lume. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că Darwin se afla la bordul HMS Beagle ca geolog – într-o misiune de examinare a pământului, nu a florei și faunei.

Urmărind pașii lui Darwin în America de Sud și nu numai, geologul Rob Wesson traversează Anzii, navighează pe apele cartografiate de Beagle, caută fosile în Uruguay și Argentina și explorează situri de ghețari dispăruți de mult timp în Scoția și Țara Galilor. În timp ce urmează calea lui Darwin – atât din punct de vedere literar, cât și intelectual – Wesson experimentează pământul așa cum a făcut-o Darwin, se implică în observațiile sale și abordează aceleași întrebări pe care Darwin le-a avut despre Pământul nostru în continuă schimbare.

La întoarcerea din călătoria sa de cinci ani la bordul navei Beagle, după ce a examinat efectele cutremurelor, ale tsunami-urilor, ale erupțiilor vulcanice și altele, Darwin a conceput teoria sa despre subsidență și înălțare – prima sa teorie. Aceste concepte și atitudini – vastitatea timpului; impactul cumulativ enorm al unei schimbări aproape imperceptibil de lente; schimbarea ca o caracteristică constantă a mediului – stau la baza descoperirilor ulterioare ale lui Darwin în materie de evoluție. Iar acest mod deosebit de gândire rămâne de o importanță vitală și astăzi, când intrăm în era Antropocenului dominată de oameni.

Împletind cu măiestrie știința și aventura, Darwin’s First Theory este o călătorie captivantă și revelatoare în jurul lumii alături de una dintre cele mai mari minți științifice din istorie.

Informație:

Autor: Rob Wesson
Editura: Nemira
Colectie: Orion
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Maria Adam
Numar de pagini: 544
Format: 140 x 205
ISBN: 978-606-43-0691-3
Cod de bare: 9786064306913

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *