Portofoliul fugii pdf

Despre carte:

Mult-așteptata nouă lucrare a autorului best-sellerului Podul invizibil ne duce înapoi în Europa ocupată în acest roman istoric captivant, bazat pe povestea adevărată a încercării extraordinare a lui Varian Fry de a salva lucrările și viețile artiștilor evrei care fugeau de Holocaust.

În 1940, Varian Fry – un jurnalist american educat la Harvard – a călătorit la Marsilia cu trei mii de dolari și o listă de artiști și scriitori în pericol pe care spera să îi salveze în câteva săptămâni. În schimb, a sfârșit prin a rămâne în Franța timp de treisprezece luni, lucrând sub masca unei organizații de ajutorare legitime pentru a procura documente false, a aduna fonduri de urgență și a înființa o cale ferată subterană care a dus peste Pirinei, în Spania și, în cele din urmă, la Lisabona, unde refugiații s-au îmbarcat spre porturi mai sigure. Printre numeroșii săi clienți s-au numărat Hannah Arendt, Franz Werfel, André Breton, Max Ernst, Marcel Duchamp și Marc Chagall.

Portofoliul de zbor se deschide în casa veche de piatră a familiei Chagall din Gordes, Franța, în timp ce eroul romanului încearcă cu disperare să îi convingă de barbaria și tragedia care se abate asupra Europei. Realizată cu măiestrie, scrisă cu rafinament, imposibil de lăsat din mână, aceasta este o ficțiune istorică de prim ordin și o confirmare răsunătoare a talentelor de romancier ale lui Orringer.

Informație:

Autor: Julie Orringer
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Alina Carac
Numar de pagini: 600
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-732-9
Cod de bare: 9786067797329

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *