Patrula djinnilor pdf

Despre carte:

Trei prieteni se aventurează în cele mai periculoase colțuri ale unui oraș indian întins pentru a-și găsi colegul de clasă dispărut.

Pe străzile pieței înghesuite de prea mulți oameni, câini și ricșe, pe lângă tarabe care miros a cardamom și ulei sfârâind, sub un cer smogit care nu lasă să treacă nici măcar un fir de soare, și până la capătul liniei de metrou Purple se află o grămadă de case cu acoperișuri de tablă unde Jai, în vârstă de nouă ani, locuiește cu familia sa. De la ușa casei sale, poate vedea luminile sclipitoare ale zgârie-norilor luxoase ale orașului și, deși mama sa lucrează ca menajeră într-unul dintre ele, pentru el par a fi la mii de kilometri distanță.

Jai salivează în fața magazinelor de dulciuri, se uită la prea multe reality show-uri polițiste și se consideră mai deștept decât prietenii săi Pari (deși ea are cele mai bune note) și Faiz (deși Faiz are o slujbă adevărată). Când un coleg de clasă dispare, Jai decide să își folosească abilitățile de rezolvare a crimelor pe care le-a învățat de la televizor pentru a-l găsi. Le cere lui Pari și Faiz să îi fie asistenți și împreună întocmesc liste cu persoane pe care să le intervieveze și locuri pe care să le viziteze.

Dar ceea ce începe ca un joc se transformă în ceva sinistru când alți copii încep să dispară din cartierul lor. Jai, Pari și Faiz trebuie să se confrunte cu părinți îngroziți, cu o poliție indiferentă și cu zvonuri despre djinni care fură suflete. Pe măsură ce disparițiile se apropie tot mai mult de casă, viețile lui Jai și ale prietenilor săi nu vor mai fi niciodată la fel.

Bazându-se pe incidente reale și pe un val de dispariții în India metropolitană.

Consultați Ghidul de lectură pentru Patrula Djinnilor pe linia mov.

Informație:

Autor: Deepa Anappara
Editura: Pandora M
Colectie: ANANSI CONTEMPORAN
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Andrei Gamart
Traducator: Daniela Rogobete
Numar de pagini: 400
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-978-332-0
Cod de bare: 9786069783320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *