O scurta istorie a Rusiei pdf

Despre carte:

Un titlu de urmărit în 2020 din Library Journal

Minunat – și o realizare uimitoare pentru a acoperi atât de mult teren într-o carte atât de scurtă și minunat de ușor de citit. -Peter Frankopan, autorul bestsellerului Drumurile mătăsii

Istoria epică și dramatică a Rusiei povestită într-o formă accesibilă, vie și scurtă, de la Ivan cel Groaznic la Vladimir Putin, trecând prin Ecaterina cea Mare, Revoluția Rusă și căderea URSS.

Rusia este o țară fără granițe naturale, fără un singur grup etnic, fără o identitate centrală adevărată. Aflată la răscrucea dintre Europa și Asia, a fost supusă invaziei străinilor, de la vikingi la mongoli, de la francezii lui Napoleon la germanii lui Hitler. Pentru a-și forja o identitate, și-a mitologizat trecutul pentru a-și unifica poporul și pentru a da un semnal de forță străinilor.

În Scurtă istorie a Rusiei, Mark Galeotti explorează istoria acestei țări fascinante, glorioase, disperate și exasperante prin intermediul a două aspecte care se întrepătrund: modul în care influențele succesive din afara granițelor sale au modelat Rusia și felul în care rușii s-au împăcat cu această influență, scriindu-și și rescriindu-și trecutul pentru a-și înțelege prezentul și a încerca să-și influențeze viitorul. La rândul său, această istorie inventată de ei înșiși a ajuns să afecteze nu doar proiectul lor constant de construcție națională, ci și relațiile lor cu lumea.

Informație:

Autor: Mark Galeotti
Editura: Humanitas
Colectie: Istorie
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 188
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-7012-0
Cod de bare: 9789735070120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *