O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii pdf

Despre carte:

Un studiu unic și ambițios al creației Bibliei: cum a fost scrisă, cum a fost selectat conținutul ei – și ce legătură are cu religiile care o susțin.

Biblia este cartea centrală a culturii occidentale, dar, în mod extraordinar, nu există o istorie adecvată a ei. Această lucrare excepțională, realizată de unul dintre cei mai importanți bibliști din lume, oferă o relatare completă a modului în care au apărut diferitele părți ale Bibliei
scrise; cum unele scrieri considerate sfinte au devenit canonice și au fost incluse în Biblie, iar altele nu; care este relația dintre diferitele părți ale Bibliei între ele; și cum, odată ce a devenit un text stabil, Biblia a fost difuzată și interpretată în întreaga lume. Se acordă toată importanța discuției despre importanța Tanakh (Vechiul Testament) în iudaism ca și în creștinism. De asemenea, demonstrează măsura în care, contrar credinței larg răspândite, atât iudaismul, cât și creștinismul nu sunt credințe care se trag din textele biblice, ci din alte surse și tradiții. Arată că, dacă trebuie să privim Biblia ca fiind autoritară, nu poate fi așa cum au făcut-o atât de des credincioșii în trecut.

Informație:

Autor: John Barton
Editura: Humanitas
Colectie: Istorie
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 568
Format: 150 x 225
ISBN: 978-973-50-6928-5
Cod de bare: 9789735069285

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *