Nopti albastre pdf

Despre carte:

De la unul dintre cei mai puternici scriitori ai noștri, o lucrare de o franchețe uimitoare despre pierderea unei fiice. Bogat texturată cu fragmente din propria copilărie și din viața de cuplu cu soțul ei, John Gregory Dunne, și fiica ei, Quintana Roo, această carte a lui Joan Didion examinează gândurile, temerile și îndoielile ei cu privire la a avea copii, la boală și la îmbătrânire.
 
Nopți albastre se deschide la 26 iulie 2010, când Didion se gândește la nunta Quintanei din New York, cu șapte ani înainte. Astăzi ar fi fost aniversarea nunții ei. Acest fapt declanșează instantanee vii ale copilăriei lui Quintana – în Malibu, în Brentwood, la școala din Holmby Hills. Reflectând asupra fiicei sale, dar și asupra rolului său de părinte, Didion pune întrebările sincere pe care le-ar putea pune orice părinte despre cum simte că a eșuat, fie pentru că nu i s-au dat indicii, fie poate pentru că a fost deplasată. Cum am putut să ratez ceea ce era clar acolo pentru a fi văzut? În cele din urmă, poate că noi toți rămânem necunoscuți unii altora. Întrețesute fără cusur sunt incidente pe care Didion le vede ca subliniind propria vârstă, ceva ce îi este greu să recunoască, cu atât mai puțin să accepte.
 
Nopți albastre – orele lungi și luminoase ale serii care semnalează solstițiul de vară, opusul morții strălucirii, dar și avertismentul ei -, ca și Anul gândirii magice înainte de ea, este o carte emblematică, de o onestitate incisivă și electrică, obsedantă și profund emoționantă.

Informație:

Autor: Joan Didion
Editura: Pandora M
Colectie: ANANSI EGO
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Andrei Gamart
Traducator: Ioana Vacarescu
Numar de pagini: 208
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-978-361-0
Cod de bare: 9786069783610

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *