Munca. O istorie a modului in care ne petrecem timpul pdf

Despre carte:

O nouă istorie revoluționară a omenirii prin prisma operei celui mai important antropolog James Suzman

Munca ne definește cine suntem. Ea ne determină statutul și dictează cum, unde și cu cine ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Ea ne mediază valoarea de sine și ne modelează valorile. Dar suntem noi oare înclinați să muncim atât de mult precum o facem? Oare și strămoșii noștri din Epoca de Piatră trăiau pentru a munci și munceau pentru a trăi? Și cum ar putea arăta o lume în care munca joacă un rol mult mai puțin important?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, James Suzman trasează o istorie măreață a muncii de la originile vieții pe Pământ până în prezentul nostru tot mai automatizat, punând la îndoială unele dintre cele mai profunde presupuneri ale noastre despre cine suntem. Pornind de la informații din antropologie, arheologie, biologie evoluționistă, zoologie, fizică și economie, el arată că, deși am evoluat pentru a găsi sensul și scopul bucuriei în muncă, în cea mai mare parte a istoriei umane strămoșii noștri au lucrat mult mai puțin și au gândit foarte diferit despre muncă decât o facem noi acum. El demonstrează cum cultura noastră contemporană a muncii își are rădăcinile în revoluția agricolă de acum zece mii de ani. Sentimentul nostru despre ce înseamnă să fii om a fost transformat de trecerea de la căutarea hranei la producția de alimente și, mai târziu, de migrația noastră către orașe. De atunci, relațiile noastre între noi și cu mediul înconjurător, și chiar și sentimentul nostru de trecere a timpului, nu au mai fost aceleași.

Susținând că ne aflăm în mijlocul unui punct de transformare similar în istorie, Suzman arată cum ar putea automatizarea să revoluționeze relația noastră cu munca și, astfel, să deschidă un viitor mai durabil și mai echitabil pentru lumea noastră și pentru noi înșine.

Informație:

Autor: James Suzman
Editura: Publica
Colectie: Carte
Anul aparitiei: 2.021
Tip coperta: Brosata
Traducator: Iulia Bertea-Nani
Numar de pagini: 464
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-722-450-4
Cod de bare: 9786067224504

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *