Mofturile ratiunii americane. Cum intentiile bune si ideile proaste pregatesc o generatie destinata esecului pdf

Despre carte:

O investigație oportună asupra atacului asupra libertății de exprimare din campusuri și ce înseamnă acesta pentru studenți, educație și democrația noastră.

Generația care acum ajunge la maturitate a fost învățată trei mari neadevăruri: sentimentele lor au întotdeauna dreptate; ar trebui să evite durerea și disconfortul; și ar trebui să caute greșeli la alții și nu la ei înșiși. Aceste trei Mari Neadevăruri fac parte dintr-o filozofie mai largă care îi vede pe tineri ca pe niște creaturi fragile care trebuie protejate și supravegheate de adulți. Dar, în ciuda bunelor intenții ale adulților care le transmit, Marile Neadevăruri le fac rău copiilor prin faptul că îi învață opusul înțelepciunii antice și opusul descoperirilor psihologice moderne privind curajul, creșterea și antifragilitatea. Rezultatul este creșterea ratelor de depresie și anxietate, alături de povești nesfârșite despre campusuri universitare sfâșiate de diviziuni moraliste și de recriminări reciproce.

Aceasta este o carte despre cum am ajuns aici. Expertul în Primul Amendament Greg Lukianoff și psihologul social Jonathan Haidt ne conduc într-un tur al tendințelor sociale care se întind din anii 1980 și care au produs confuzia și conflictul din campusurile de astăzi, inclusiv pierderea timpului de joacă nesupravegheat și nașterea social media, toate într-o perioadă de polarizare politică în creștere.

Aceasta este o carte despre cum să reparăm dezastrul. Cultura siguranței și intoleranța acesteia față de punctele de vedere opuse i-a lăsat pe mulți tineri neliniștiți și nepregătiți pentru viața de adult, cu consecințe devastatoare pentru ei, pentru părinții lor, pentru companiile care îi vor angaja în curând și pentru o democrație care este deja împinsă în pragul violenței din cauza diviziunilor sale politice în creștere. Lukianoff și Haidt oferă un set cuprinzător de reforme care vor consolida tinerii și instituțiile, permițându-ne tuturor să culegem beneficiile diversității, inclusiv ale diversității punctelor de vedere.

Aceasta este o carte pentru oricine este confuz de ceea ce se întâmplă astăzi în campusurile universitare, sau are copii, sau este îngrijorat de incapacitatea tot mai mare a americanilor de a trăi, de a lucra și de a coopera dincolo de liniile de partid.

Informație:

Autor: Greg Lukianoff, Jonathan Haidt
Editura: Curtea Veche Publishing
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 472
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-44-0825-9
Cod de bare: 9786064408259

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *