Modele de scalare. De la mic la mare, de la mare la inimaginabil si de la inimaginabil la posibil pdf

Despre carte:

De la cercetare la aplicații practice, Not To Scale explorează o teorie influentă într-un mod accesibil.
Dicționarul definește scara ca fiind un interval de numere, folosit ca sistem de măsurare sau de comparare a lucrurilor. Folosim acest concept în fiecare aspect al vieții noastre – este esențial pentru inovare, ne ajută să cântărim opțiunile și ne modelează înțelegerea impactului acțiunilor noastre.

În cartea Not to Scale, Jamer Hunt investighează complicațiile scalei în era digitală, evidențiind un paradox interesant: acum avem o lume de informații la îndemâna noastră, dar, în mod ironic, cu cât am devenit mai informați, cu atât ne simțim mai copleșiți. Efectele globale ale alegerilor noastre zilnice (Hârtie sau plastic? Proprietate sau închiriere? Cumpărături locale sau online?) ne sunt în continuare greu de înțeles, iar soluțiile la problemele naționale și internaționale la scară largă par de neconceput.

Hunt explică modul în care aceste provocări sunt strâns legate de o nouă logică de scară și le oferă cititorilor abilități de supraviețuire pentru secolul XXI. Luând probleme masive și micșorându-le la scară, putem folosi scara pentru a produce schimbări pozitive și a ne adapta la era modernă. Făcând legătura între cele mai mici decizii ale noastre și marea schemă a lucrurilor, Nu la scară este un ghid fascinant și împuternicitor pentru a înțelege și a naviga printre mizele mari, adesea ascunse de ochii noștri.

Informație:

Autor: Jamer Hunt
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Traducator: Anca Barbulescu
Numar de pagini: 232
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-435-1
Cod de bare: 9786067224351

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *