Mi-e dor de tine cand clipesc pdf

Despre carte:

Apreciată eseistă și librară, Mary Laura Philpott prezintă un memoriu în eseuri fermecător de înțelept și ușor de relatat despre ce s-a întâmplat după ce a bifat toate căsuțele de pe lista de lucruri de făcut în viața ei de succes și și-a dat seama că ar putea fi nevoie să reinventeze lista – și pe ea însăși.

Mary Laura Philpott a crezut că a descifrat codul: Întotdeauna să ai dreptate și vei fi mereu fericit.

Dar odată ce și-a completat lista de lucruri de făcut în viață (slujbă, soț, soție, casă, copii – bifat!), a descoperit că, în loc să se simtă mulțumită și să aibă succes, se simțea anxioasă. Pierdută. Blocată într-o rutină zilnică de calendare supraaglomerate, discuții extenuante și un trafic de nebuloasă. Făcuse totul bine, dar se simțea în neregulă. Care este cel mai rău eșec, se întreba ea: să zâmbească și să rămână pe drumul cel bun, sau să dea totul peste cap și să fugă? Și sunt acestea singurele opțiuni?

În aceste memorii în eseuri pline de observații punctuale despre casă, muncă și viața creativă, Philpott abordează cu spirit și inimă presiunile conflictuale ale maturității moderne. Ea își oferă propriile povești pentru a arăta că crizele de identitate nu se întâmplă doar o dată sau doar la mijlocul vieții; ne asigură că micile reinventări personale recurente sunt atât normale, cât și necesare; și ne sfătuiește că, dacă vrei să leșini, ar trebui să te lași mai întâi la pământ. Mai presus de toate, Philpott ne arată că, atunci când nu te mai simți mulțumit de viața ta, nu trebuie să dai foc la tot și să pornești într-o drumeție transcontinentală (dacă nu vrei, bineînțeles). Poți face apel la multiplele tale sine pentru a-ți da seama cine ești, cine nu ești și care este locul tău. Cine dintre noi nu încearcă să facă asta?

Ca un discurs de încurajare din partea unei surori, Mi-e dor de tine când clipesc este o carte amuzantă, emoționantă și profund afectată pe care vei dori să o împărtășești cu toți prietenii tăi, pe măsură ce afli ceea ce Philpott a descoperit pe parcurs: că mai multe lucruri pot fi adevărate pentru noi în același timp – și că, uneori, a face lucrurile greșit este calea de a face viața cum trebuie.

Informație:

Autor: Mary Laura Philpott
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Ioana-Raluca Flangea
Numar de pagini: 272
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-7048-9
Cod de bare: 9789735070489

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *