Mentalitatea de cercetas. De ce unii vad lucrurile limpede, iar altii, nu pdf

Despre carte:

…o relatare captivantă și edificatoare, de care putem beneficia cu toții. – The Wall Street Journal

O modalitate mai bună de a combate prejudecățile instinctive și de a lua decizii mai inteligente, de la Julia Galef, renumitul expert în luarea rațională a deciziilor.

Când vine vorba despre ceea ce credem, oamenii văd ceea ce vor să vadă. Cu alte cuvinte, avem ceea ce Julia Galef numește o mentalitate de soldat. De la tribalism și iluzii, la raționalizarea în viața personală și la tot ceea ce se află între ele, suntem împinși să apărăm ideile în care vrem să credem cel mai mult – și să le doborâm pe cele în care nu vrem să credem.

Dar dacă vrem să facem lucrurile bine mai des, susține Galef, ar trebui să ne antrenăm să avem o mentalitate de cercetaș. Spre deosebire de soldat, scopul unui cercetaș nu este de a apăra o parte în detrimentul celeilalte. Este să iasă, să cerceteze teritoriul și să se întoarcă cu o hartă cât mai exactă. Indiferent de ceea ce speră să fie cazul, mai presus de orice, cercetașul vrea să știe ce este de fapt adevărat.

În The Scout Mindset, Galef arată că ceea ce îi face pe cercetași să fie mai buni în a obține lucrurile corecte nu este faptul că sunt mai deștepți sau mai informați decât toți ceilalți. Este vorba de o mână de abilități emoționale, obiceiuri și moduri de a privi lumea – pe care oricine le poate învăța. Cu exemple fascinante, de la cum să supraviețuiești fiind blocat în mijlocul oceanului, la modul în care Jeff Bezos evită încrederea excesivă, la modul în care superprevăzătorii depășesc performanțele agenților CIA, la firele de discuție de pe Reddit și politica partizană modernă, Galef explorează de ce ne înșală creierul și ce putem face pentru a ne schimba modul de gândire.

Informație:

Autor: Julia Galef
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihaela Apetrei
Numar de pagini: 339
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-443-6
Cod de bare: 9786067224436

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *