Mafia bombardierelor. Un vis, o ispita si cea mai lunga noapte a celui de-al Doilea Razboi Mondial pdf

Despre carte:

O explorare a modului în care tehnologia și cele mai bune intenții se ciocnesc în focul războiului

În Mafia atentatorilor, Malcolm Gladwell împletește poveștile unui geniu olandez și ale computerului său artizanal, ale unei bande de frați din centrul statului Alabama, ale unui psihopat britanic și ale unor chimiști piromani de la Harvard pentru a examina una dintre cele mai mari provocări morale din istoria modernă a Americii.

Cei mai mulți gânditori militari din anii premergători celui de-al Doilea Război Mondial vedeau avionul ca pe un gând secundar. Dar o mică bandă de strategi idealiști, Mafia bombardierelor, a întrebat: Ce-ar fi dacă bombardamentele de precizie ar putea paraliza inamicul și ar face războiul mult mai puțin letal?

În schimb, bombardarea orașului Tokyo în cea mai mortală noapte a războiului a fost ideea generalului Curtis LeMay, al cărui pragmatism brutal și tacticile de distrugere a Japoniei au costat mii de vieți civile, dar ar fi putut cruța și mai multe, evitând o invazie americană planificată. În The Bomber Mafia, Gladwell se întreabă: A meritat?.

Lucrurile ar fi putut decurge altfel dacă predecesorul lui LeMay, generalul Haywood Hansell, ar fi rămas la conducere. Hansell credea în bombardamentele de precizie, dar când el și Curtis LeMay s-au confruntat pentru un schimb de șefia în jungla Guam, LeMay a ieșit victorios, ceea ce a dus la cea mai întunecată noapte a celui de-al Doilea Război Mondial. Mafia bombardierelor este o poveste captivantă despre persistență, inovație și salariile incalculabile ale războiului.

Informație:

Autor: Malcolm Gladwell
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Andreea Calin
Numar de pagini: 208
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-441-2
Cod de bare: 9786067224412

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *