Luna. O istorie pentru viitor pdf

Despre carte:

Un portret intim al celui mai apropiat vecin al Pământului – Luna – care explorează istoria și viitorul relației omenirii cu ea

Fiecare generație a privit spre ceruri și s-a mirat de frumusețea Lunii. În urmă cu cincizeci de ani, câțiva americani au fost primii care au făcut invers – și au împărtășit cu publicul de pe Pământ priveliștea propriei planete atârnând pe cer.

Recent, s-a descoperit că legătura este și mai strânsă: un fragment din suprafața Pământului a fost găsit încorporat într-o rocă adusă de pe Lună. Iar astronauții se pregătesc să se întoarcă pe suprafața Lunii după o pauză de jumătate de secol – de data aceasta pe partea întunecată.

Oliver Morton explorează modul în care modul în care am privit Luna a modelat percepția noastră asupra Pământului: de la controversele primilor astronomi, cum ar fi van Eyck și Galileo, la cursa spațială din timpul Războiului Rece, până la potențiala utilizare a Lunii ca o piatră de hotar pentru continuarea explorării spațiale.

Tehnologiile avansate, noile ambiții și visele vechi înseamnă că bărbații, femeile și roboții par să se întoarcă pe Lună. Pentru unii, acesta este un viitor căruia omenirea i-a întors spatele de prea mult timp. Pentru alții, o aventură care încă nu a început.

Informație:

Autor: Oliver Morton
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Doru Castaian
Numar de pagini: 352
Format: 145 x 225
ISBN: 9789734683475
Cod de bare: 9789734683475

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *