Lumea in care traim. O scurta introducere pdf

Despre carte:

Un îndrumar neprețuit de la Richard Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe, care va ajuta pe oricine, expert sau nu, să navigheze în lumea noastră în schimbare rapidă.

Titlurile de astăzi generează mai multe întrebări decât răspunsuri. Ar trebui ca Statele Unite să atace Coreea de Nord și Iranul sau să negocieze cu ele? Care sunt implicațiile schimbărilor climatice și ce ar trebui făcut în această privință? Sunt tarifele vamale o idee bună? Ce le datorăm refugiaților și altor persoane care doresc să intre în țara noastră? Ar trebui ca țările democratice să promoveze democrația și drepturile omului în alte părți? Ce se poate face pentru a opri terorismul? Se îndreaptă Statele Unite și China spre un al doilea război rece și, dacă da, ce putem face pentru a evita acest lucru?

Lumea este concepută pentru a oferi cititorilor de orice vârstă și experiență contextul esențial și elementele de bază necesare pentru a răspunde singuri la aceste și alte întrebări critice. Le va da posibilitatea de a gestiona avalanșa de știri zilnice. Cititorii vor deveni cetățeni mai informați și mai perspicace, mai capabili să ajungă la judecăți solide și independente și să ceară socoteală reprezentanților aleși. Cei care citesc Lumea vor fi mai puțin vulnerabili la a fi induși în eroare de politicieni și de alte persoane care pretind că sunt experți.

Pe scurt, această carte îi va face pe cititori să aibă o mai bună cultură globală. Alfabetizarea globală – cunoașterea modului în care funcționează lumea – este o necesitate, deoarece ceea ce se întâmplă în afara unei țări are o importanță enormă pentru ceea ce se întâmplă în interiorul acesteia. Deși Statele Unite sunt mărginite de două oceane, aceste oceane nu sunt șanțuri. Iar așa-numita regulă a Vegasului – ce se întâmplă acolo rămâne acolo – nu se aplică în lumea globalizată de astăzi pentru oricine și oriunde. Politica externă a Statelor Unite este exclusiv americană, dar lumea pe care americanii încearcă să o modeleze nu este așa.

Plăcile tectonice ale relațiilor internaționale sunt în mișcare. Acesta este un moment critic pentru elevii de liceu și de colegiu și pentru alte persoane să înțeleagă ce se întâmplă în lume, de ce se întâmplă și cum ne va afecta viețile. În acest scop, Lumea se concentrează pe istoria esențială, pe ceea ce face ca fiecare regiune a lumii să funcționeze, pe numeroasele provocări pe care le prezintă globalizarea și pe cele mai influente țări, evenimente și idei. Explicând idei complexe cu înțelepciune și claritate, Lumea lui Richard Haass este o carte veșnică, care va rămâne relevantă și utilă chiar și atunci când istoria continuă să se desfășoare.

Informație:

Autor: Richard Haass
Editura: Nemira
Colectie: Orion
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Anca Alina Dumitru
Numar de pagini: 480
Format: 140 x 205
ISBN: 978-606-43-0973-0
Cod de bare: 9786064309730

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *