Lumanarile ard pana la capat pdf

Despre carte:

Publicată inițial în 1942 și redescoperită acum cu succes pe plan internațional, acest roman tensionat și rafinat al maestrului maghiar Sandor Marai evocă farmecul melancolic al unui imperiu în decădere și înțelepciunea deziluzionată a ultimilor săi moștenitori.

Într-un castel izolat din pădure, un bătrân general se pregătește să primească un vizitator rar, un om care i-a fost cândva cel mai apropiat prieten, dar pe care nu l-a mai văzut de patruzeci și unu de ani. În orele care vor urma, gazda și oaspetele se vor duela într-un duel de cuvinte și tăceri, acuzații și evaziuni. Vor exhuma memoria prieteniei lor și pe cea a frumoasei soții a generalului, decedată de mult timp. Și se vor reîntoarce la momentul în care cei trei au stat ultima dată împreună după o vânătoare în pădurea din apropiere – o vânătoare în care nu s-a prins niciun vânat, dar în timpul căreia ceva s-a pierdut pentru totdeauna.

Embers este un clasic al literaturii europene moderne, o operă a cărei evocare emoționantă a trecutului pare, de asemenea, o privire profetică asupra abisului moral al prezentului

Informație:

Autor: Sándor Márai
Editura: Curtea Veche Publishing
Colectie: Byblos
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 176
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-44-0828-0
Cod de bare: 9786064408280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *