Lovecraft country. Calatorie in inima intunericului pdf

Despre carte:

Romancierul cult aclamat de critici face viscerale terorile vieții în America lui Jim Crow și efectele sale persistente în această strălucită și minunată operă de imaginație care îmbină ficțiunea istorică, romanul noir, groaza și fantezia lovecraftiană.

Chicago, 1954. Când tatăl său, Montrose, dispare, Atticus Turner, un veteran al armatei în vârstă de 22 de ani, pornește într-o călătorie cu mașina spre Noua Anglie pentru a-l găsi, însoțit de unchiul său George – editor al Ghidului de călătorie sigur pentru negri – și de prietena sa din copilărie Letitia. În călătoria lor spre conacul domnului Braithwhite – moștenitorul moșiei pe care a deținut-o străbunica lui Atticus – ei întâlnesc atât terori banale ale Americii albe, cât și spirite răuvoitoare care par desprinse direct din poveștile ciudate pe care George le devorează.

La conac, Atticus îl descoperă pe tatăl său în lanțuri, ținut prizonier de o cabală secretă numită Ordinul Zorilor Străvechi – condusă de Samuel Braithwhite și fiul său Caleb – care s-a adunat pentru a orchestra un ritual care, în mod șocant, îl are în centru pe Atticus. Iar singura lui speranță de salvare poate fi sămânța distrugerii sale și a întregului clan Turner.

Un amestec himeric de magie, putere, speranță și libertate care se întinde de-a lungul timpului, atingând diverși membri ai unei familii de negri, Țara lui Lovecraft este un devastator portret caleidoscopic al rasismului – spectrul terifiant care continuă să ne bântuie și astăzi.

Informație:

Autor: Matt Ruff
Editura: Corint
Colectie: Leda Bazaar
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 432
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067939620
Cod de bare: 9786067939620

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *