Kim Jiyeong, nascuta in 1982 pdf

Despre carte:

Kim Jiyoung, născută în 1982, un bestseller internațional care a lansat noua mișcare feministă din Coreea, urmărește deteriorarea psihică a unei femei în fața misoginismului rigid.

Cu adevărat, fără cusur, complet, ea a devenit acea persoană.

Într-un apartament mic și ordonat de la periferia metropolei frenetice din Seul trăiește Kim Jiyoung. În vârstă de treizeci și ceva de ani, o milenară de toate zilele, ea și-a părăsit recent slujba de birou pentru a se ocupa cu normă întreagă de fiica ei nou-născută, așa cum se așteaptă de la multe femei coreene. Dar ea începe rapid să prezinte simptome ciudate care îi alarmează soțul, părinții și socrii: Jiyoung preia vocile altor femei – vii și chiar moarte, cunoscute și necunoscute de ea. Pe măsură ce se afundă și mai mult în această psihoză, soțul ei, descurajat, o trimite la un psihiatru de sex masculin.

Într-o voce la persoana a treia înfiorătoare și sinistru de trunchiată, întreaga viață a lui Jiyoung este povestită psihiatrului – o narațiune plină de elemente disparate de frustrare, perseverență și supunere. Născută în 1982 și botezată cu cel mai comun nume pentru fetițele coreene, Jiyoung devine rapid sora defavorizată a fratelui ei mai mic, care este prințesă. Întotdeauna, comportamentul ei este supravegheat de figurile masculine din jurul ei – de la profesorii de la școala primară care impun uniforme stricte pentru fete, până la colegii de serviciu care instalează o cameră ascunsă în toaleta femeilor și postează fotografiile online. În ochii tatălui ei, este vina lui Jiyoung că bărbații o hărțuiesc noaptea târziu; în ochii soțului ei, este datoria lui Jiyoung să renunțe la cariera ei pentru a avea grijă de el și de copilul lor – să-i pună pe ei pe primul loc.

Viața dureros de obișnuită a lui Jiyoung este juxtapusă pe fundalul unei Corei în progres, care renunță la politicile de control al nașterilor de planificare familială și adoptă o nouă legislație împotriva discriminării de gen. Dar poate medicul ei să o vindece fără cusur, complet, sau chiar să descopere ce o doare cu adevărat?

Redat într-o proză minimalistă, dar lacerantă, Kim Jiyoung, născută în 1982 se află în centrul mișcării noastre globale #MeToo și anunță sosirea unei scriitoare de importanță internațională

Informație:

Autor: Cho Nam-Joo
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 5
Tip coperta: Brosata
Traducator: Diana Yuksel
Numar de pagini: 196
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-808-1
Cod de bare: 9786067798081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *