Istoria insulei pdf

Despre carte:

Acțiunea noului roman al lui Evgheni Vodolazkin se petrece pe o insulă care nu se află pe hartă, dar a cărei existență este dincolo de orice îndoială. Nu poate fi găsit în cărțile de istorie, iar evenimentele sunt dureros de ușor de recunoscut. Evul Mediu se împletește cu prezentul, universalul cu personalitatea și tragicul cu grotescul. Aici coexistă cu ușurință cei mai străluciți prinți și președinți ai insulei, cronicari și profeți, stăpânul albinelor și o pisică vorbitoare. Conform unei profeții străvechi, Insula se va confrunta cu mari încercări. Va putea oare să treacă de ei când pământul va începe să cadă de sub picioarele sale…?

În timp ce lucram la romanul Laurel, am fost un vindecător, un nebun, un pelerin și un călugăr. Acum, un deceniu mai târziu, am îndrăznit să devin un cronicar – și am simțit marea povară a responsabilității celui care captează trecutul. Istoria este unul dintre numele experienței. În cele din urmă, tot ceea ce rămâne din viață este istoria. Romanul Justificarea insulei este, se înțelege, doar despre o parte a țării, dar, ca o picătură de apă, reflectă mult mai mult…
Evgeny Vodolazkin

– Conversația cu El este o încercare de a justifica Insula, nu-i așa? – Leclerc se ridică în picioare. – Dacă nu te superi, voi face din conversație scena finală.
Parfenius se uită cu atenție la director.
– Da, această scenă ar putea foarte bine să fie scena finală.

Informație:

Autor: Evgheni Vodolazkin
Editura: Humanitas Fiction
Colectie: Raftul Denisei
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Adriana Liciu
Numar de pagini: 376
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-779-828-9
Cod de bare: 9786067798289

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *