Intriga matrimoniala pdf

Despre carte:

Suntem la începutul anilor ’80 – țara se află într-o recesiune profundă, iar viața de după facultate este mai grea ca niciodată. În cafenelele de pe College Hill, puștii înțelepți inhalează Derrida și ascultă Talking Heads. Dar Madeleine Hanna, studentă conștiincioasă la facultatea de engleză, își scrie teza de licență despre Jane Austen și George Eliot, promotorii complotului matrimonial care stă la baza celor mai mari romane englezești.

În timp ce Madeleine încearcă să înțeleagă de ce a devenit ridicol să citești scriitori ca Cheever și Updike, care scriau despre suburbia în care Madeleine și majoritatea prietenilor ei crescuseră, în favoarea citirii Marchizului de Sade, care scria despre deflorarea fecioarelor în Franța secolului al XVIII-lea, intervine viața reală, sub forma a doi tipi foarte diferiți. Leonard Bankhead – singuratic carismatic, darwinist de colegiu și băiat pierdut din Portland – apare brusc la un seminar de semiotică și, în curând, Madeleine se trezește într-o relație erotică și intelectuală extrem de încărcată cu el. În același timp, vechiul ei prieten Mitchell Grammaticus – care citește misticism creștin și se comportă, în general, ciudat – reapare, obsedat de ideea că Madeleine este destinată să-i fie parteneră.

Pe parcursul anului următor, pe măsură ce membrii triunghiului din acest roman uimitor și fermecător termină facultatea și intră în lumea reală, evenimentele îi forțează să reevalueze tot ceea ce au învățat la școală. Leonard și Madeleine se mută într-un laborator de biologie din Cape Cod, dar nu pot scăpa de secretul responsabil de energia aparent inepuizabilă și de stările de spirit plonjante ale lui Leonard. Iar Mitchell, călătorind în jurul lumii pentru a o scoate pe Madeleine din mintea lui, se trezește față în față cu întrebări ultime despre sensul vieții, existența lui Dumnezeu și adevărata natură a iubirii.

Au murit marile povești de dragoste din secolul al XIX-lea? Sau poate exista o nouă poveste, scrisă pentru ziua de azi și care să țină cont de realitățile feminismului, ale libertății sexuale, ale contractelor prenupțiale și ale divorțului? Cu un spirit devastator și cu o înțelegere și o afecțiune permanentă față de personajele sale, Jeffrey Eugenides reînvie energiile motivante ale romanului, creând în același timp o poveste atât de contemporană și proaspătă încât se citește ca un jurnal intim al propriilor noastre vieți.

Informație:

Autor: Jeffrey Eugenides
Editura: Polirom
Colectie: Top 10
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 552
Format: 106 x 180
ISBN: 9789734684052
Cod de bare: 9789734684052

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *