In cautarea vindecarii. Cursa unui medic pentru transformarea sperantei in fapte. Memorii pdf

Despre carte:

Memoriile puternice ale unui tânăr medic și fost atlet de colegiu diagnosticat cu o boală rară, care a fost vârful de lance al căutării unui leac și a devenit un campion al unei noi abordări a cercetării medicale.

David Fajgenbaum, fost fundaș la Georgetown, a fost poreclit Bestia în școala de medicină, unde era cunoscut și pentru rezistența sa mentală de neegalat. Dar lucrurile s-au schimbat dramatic când a început să sufere de o oboseală inexplicabilă. În câteva săptămâni, organele sale au cedat și i s-a citit ultima grație. Medicii au fost nedumeriți de afecțiunea sa, pe care nici măcar nu reușiseră să o diagnosticheze. Plutind înăuntru și în afara conștiinței, Fajgenbaum s-a rugat pentru o a doua șansă, echivalentul unui joc dramatic care să ducă meciul în prelungiri.

În mod miraculos, Fajgenbaum a supraviețuit – doar pentru a îndura recidive repetate la limita morții din cauza a ceea ce avea să fie identificat în cele din urmă ca fiind o formă de boală Castleman, o afecțiune extrem de mortală și rară care acționează ca o încrucișare între cancer și o tulburare autoimună. Când a avut o recidivă în timp ce lua singurul medicament în curs de dezvoltare și a realizat că este puțin probabil ca comunitatea medicală să facă progrese la timp pentru a-i salva viața, Fajgenbaum și-a transformat speranța disperată pentru un tratament în acțiune concretă: Între spitalizări, și-a studiat propriile fișe și și-a testat propriile probe de sânge, în căutarea unor indicii care ar putea debloca un nou tratament. Cu ajutorul familiei, al prietenilor și al mentorilor, el a contactat și alți pacienți și medici cu boala Castleman și, în cele din urmă, a elaborat un plan ambițios pentru a găsi cele mai promițătoare întrebări de cercetare și a recruta cercetători de talie mondială pentru a le aborda. În loc să aștepte ca stelele științifice să se alinieze, va încerca să le alinieze el însuși.

Mai mult de cinci ani mai târziu și acum căsătorit cu iubita sa din facultate, Fajgenbaum a văzut că munca sa grea a dat roade: Un tratament identificat de el a determinat o remisiune timidă, iar abordarea sa inedită în ceea ce privește cercetarea științifică colaborativă a devenit un model pentru avansarea cercetării în domeniul bolilor rare. Povestea sa incredibilă demonstrează puterea speranței și ce se poate întâmpla atunci când forțele determinării, dragostea, familia, credința și întâmplarea întâmplătoare se ciocnesc.

Informație:

Autor: David Fajgenbaum
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihaela Apetrei
Numar de pagini: 304
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-722-418-4
Cod de bare: 9786067224184

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *