Imblanzirea reginei pdf

Despre carte:

De ce s-ar căsători o femeie cu un criminal în serie?

Pentru că nu poate refuza…

Kateryn Parr, o văduvă de treizeci de ani care are o relație secretă cu un nou amant, nu are de ales când un bărbat suficient de bătrân pentru a fi tatăl ei, care a îngropat patru soții – regele Henric al VIII-lea – îi poruncește să se căsătorească cu el.

Kateryn nu se îndoiește de pericolul cu care se confruntă: regina precedentă a durat șaisprezece luni, cea dinaintea ei abia jumătate de an. Dar Henric își adoră noua mireasă, iar încrederea lui Kateryn în el crește pe măsură ce ea unește familia regală, creează un cerc de studiu radical în inima curții și conduce regatul ca regentă.

Dar este acest lucru suficient pentru a o ține în siguranță? Un lider al reformei religioase și o autoare publicată, Kateryn se remarcă ca o femeie independentă cu o minte proprie. Dar nu-i poate salva pe protestanți, amenințați pentru credința lor, iar privirea periculoasă a lui Henric se îndreaptă spre ea.Bisericeștii tradiționali și rivalii pentru putere o acuză de erezie – pedeapsa este moartea prin foc, iar numele regelui este pe mandat…

De la un autor care a descris toate reginele lui Henric vine un portret profund intim al ultimei dintre ele: o femeie care a tânjit după pasiune, putere și educație la curtea unui ucigaș medieval.

Informație:

Autor: Philippa Gregory
Editura: Polirom
Colectie: TOP 10+
Anul aparitiei: 2.021
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihaela Negrila
Numar de pagini: 560
Format: 106 x 180
ISBN: 978-973-46-8545-5
Cod de bare: 9789734685455

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *