How To – Cum sa. Sfaturi stiintifice absurde pentru probleme obisnuite, din viata reala pdf

Despre carte:

Cel mai amuzant și mai inutil ghid de autoajutor din lume, de la mintea genială din spatele popularului webcomic xkcd și a bestsellerurilor nr. 1 din New York Times What If? și Thing Explainer.

Pentru orice sarcină pe care ai vrea să o faci, există o cale corectă, una greșită și una atât de complexă, excesivă și nerecomandată încât nimeni nu ar încerca-o vreodată. How To este un ghid pentru cel de-al treilea tip de abordare. Este plin de sfaturi extrem de nepractice pentru orice, de la aterizarea unui avion până la săparea unei gropi.

Autorul de succes și caricaturistul Randall Munroe explică cum să prezici vremea analizând pixelii din fotografiile tale de pe Facebook. El te învață cum să-ți dai seama dacă ești un baby boomer sau un puști din anii ’90 prin măsurarea radioactivității dinților tăi. El oferă sfaturi pentru a face un selfie cu un telescop, pentru a traversa un râu prin fierbere și pentru a-ți alimenta casa cu energie electrică prin distrugerea țesăturii spațiu-timp. Iar dacă doriți să scăpați de carte după ce ați terminat cu ea, vă prezintă opțiunile de eliminare corectă, inclusiv dizolvarea ei în ocean, transformarea ei în vapori, utilizarea plăcilor tectonice pentru a o subduce în mantaua Pământului sau lansarea ei în Soare.

Explorând cele mai complicate moduri de a îndeplini sarcini simple, Munroe nu face lucrurile dificile doar pentru el și pentru cititorii săi. Așa cum a făcut-o atât de strălucit în What If?, Munroe ne invită să explorăm cele mai absurde limite ale posibilului. Plin de infografice ingenioase și ilustrații amuzante, How To este o modalitate încântătoare de a înțelege mai bine știința și tehnologia care stau la baza lucrurilor pe care le facem în fiecare zi.

Informație:

Autor: Randall Munroe
Editura: Publica
Colectie: Carte
Anul aparitiei: 2.021
Tip coperta: Brosata
Traducator: Smaranda Nistor
Numar de pagini: 416
Format: 145 X 205
ISBN: 978-606-722-438-2
Cod de bare: 9786067224382

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *