Helgoland. Cum sa intelegem teoria cuantica pdf

Despre carte:

În Heligoland, o insulă pustie din Marea Nordului, un loc al ideilor extreme, în iunie 1925, Werner Heisenberg, în vârstă de 23 de ani, a inițiat ceea ce mulți consideră a fi cea mai radicală revoluție științifică din toate timpurile: fizica cuantică.
După aproape un secol, teoria cuantică s-a dovedit a fi din ce în ce mai plină de idei deconcertante și tulburătoare (unde de probabilitate fantomatice, obiecte îndepărtate care par conectate în mod magic etc.), dar în același timp capabilă de nenumărate confirmări experimentale, care au dus la tot felul de aplicații tehnologice.
Se poate spune că lumea de astăzi se bazează pe această teorie, care este încă profund misterioasă.
Această carte nu numai că reconstituie, cu o claritate formidabilă, evoluția aventuroasă și controversată a teoriei cuantice, făcând evidente pasajele sale cruciale chiar și pentru cei care nu o cunosc, dar o plasează într-o viziune nouă, în care lumea făcută din substanțe este înlocuită de o lume făcută din relații, care își răspund unele altora într-un inepuizabil joc de oglinzi.
Această viziune ne determină să explorăm, într-o perspectivă din nou uimitoare, întrebări fundamentale încă nerezolvate, de la constituția naturii până la cea a noastră, care facem parte din natură.

Informație:

Autor: Carlo Rovelli
Editura: Humanitas
Colectie: Stiinta
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Traducator: Liviu Ornea
Numar de pagini: 192
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-7058-8
Cod de bare: 9789735070588

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *