Gradina fermecata pdf

Despre carte:

Într-o grădină înconjurată de un gard înalt, ascunsă în spatele unei case mici și liniștite dintr-un oraș și mai mic, se află un măr despre care se zvonește că ar da un fruct foarte special. În acest luminos roman de debut, Sarah Addison Allen spune povestea acelui pom fermecat și a oamenilor extraordinari care îl îngrijesc….

Familia Waverley a fost dintotdeauna o familie curioasă, înzestrată cu daruri deosebite care îi fac să fie niște outsideri chiar și în orașul lor natal, Bascom, Carolina de Nord. Chiar și grădina lor are o reputație, renumită pentru mărul său feeric, care dă fructe profetice, și pentru florile sale comestibile, impregnate cu puteri speciale. Generații de Waverley au îngrijit această grădină. Istoria lor se afla în sol. Dar la fel era și viitorul lor.

O bucătăreasă de succes, Claire Waverley pregătește feluri de mâncare făcute cu plantele ei mistice – de la nasturii care ajută la păstrarea secretelor și panseluțele care îi fac pe copii să fie grijulii, până la snapdragons menite să descurajeze atențiile vecinului ei îndrăgostit. Între timp, verișoara ei în vârstă, Evanelle, este cunoscută pentru că distribuie cadouri neașteptate ale căror întrebuințări devin ciudat de clare. Ele sunt ultimele din familia Waverley – cu excepția surorii răzvrătite a lui Claire, Sydney, care a fugit din Bascom în momentul în care a putut, abandonând-o pe Claire, așa cum făcuse propria lor mamă cu ani în urmă.

Când Sydney se întoarce brusc acasă cu o fetiță a ei, viața liniștită a lui Claire este dată peste cap – împreună cu granița protectoare pe care și-a construit-o cu atâta grijă în jurul inimii ei. Împreună din nou în casa în care au crescut, Sydney face bilanțul a tot ceea ce a lăsat în urmă, în timp ce Claire se luptă să vindece rănile trecutului. Și în curând surorile își dau seama că trebuie să se confrunte cu moștenirea lor comună – dacă vor să se simtă vreodată acasă în Bascom – sau una cu cealaltă.

Încântător și sincer, acest roman captivant va vrăji cu siguranță cu un stil propriu….

Informație:

Autor: Sarah Addison Allen
Editura: Litera
Colectie: Blue Moon
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Andreea Seler
Numar de pagini: 240
Format: 140 x 200
ISBN: 978-606-33-7545-3
Cod de bare: 9786063375453

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *