Gena. O istorie fascinanta pdf

Despre carte:

BESTSELLERUL NR. 1 AL NEW YORK TIMES
O carte remarcată de New York Times
Cea mai bună carte a anului în Washington Post și Seattle Times

De la autorul premiului Pulitzer pentru Împăratul tuturor bolilor – o istorie fascinantă a genei și o descriere magistrală a modului în care mințile umane au deslușit cu trudă și ingeniozitate ceea ce ne face să vibrăm (Elle).

Dr. Siddhartha Mukherjee a uimit cititorii cu lucrarea Împăratul tuturor bolilor, câștigătoare a Premiului Pulitzer în 2010. Această realizare a fost, evident, doar o încălzire pentru performanța sa virtuoasă din The Gene: An Intimate History, în care împletește știința, istoria și memoriile într-o epopee cu toată gama și tunetul biblic al Paradisului pierdut (The New York Times). În această biografie, Mukherjee dă viață căutării de a înțelege ereditatea umană și influența sa surprinzătoare asupra vieții, personalităților, identităților, destinelor și alegerilor noastre.

Mukherjee exprimă idei intelectuale abstracte prin povești emoționante…[și] își înfășoară rigoarea medicală cu tandrețe rapsodică, vulnerabilitate surprinzătoare și, ocazional, sclipiri de poezie pură (The Washington Post). De-a lungul timpului, povestea propriei familii a lui Mukherjee – cu istoria sa tragică și deconcertantă de boli mintale – ne amintește de întrebările care planează asupra capacității noastre de a transpune știința geneticii din laborator în lumea reală. Într-o proză captivantă și dramatică, el descrie secole de cercetare și experimentare – de la Aristotel și Pitagora la Mendel și Darwin, de la Boveri și Morgan la Crick, Watson și Franklin, până la inovatorii revoluționari din secolul XXI care au cartografiat genomul uman.

O istorie fascinantă și deseori provocatoare a modului în care oamenii au ajuns să înțeleagă rolul genelor în a ne face ceea ce suntem – și ce ar putea însemna pentru viitorul nostru manipularea acestor gene (Milwaukee Journal-Sentinel), Gena este istoria revelatoare și magistrală a unei idei științifice care prinde viață, cea mai crucială știință a timpului nostru, explicată intim de un maestru. The Gene este o carte pe care ar trebui să o citim cu toții (USA TODAY).

Informație:

Autor: Siddhartha Mukherjee
Editura: ALL
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 560
Format: 130 x 200
ISBN: 9786065874152
Cod de bare: 9786065874152

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *