Fetita si nazistul pdf

Despre carte:

Germania, 1943. Hans Heigel, ofițer SS în orășelul Osnabrück, nu înțelege și nici nu împărtășește agresivitatea cu care țara sa s-a ridicat din Primul Război Mondial. Totuși, teama de represalii împotriva familiei sale și viața în orășelul îndepărtat de ororile frontului și ale lagărelor de concentrare l-au convins să-și țină gândurile pentru sine, împingându-l spre o coexistență tăcută chiar și cu cele mai aberante politici ale Reich-ului. Mai important este să aibă grijă de soția sa Ingrid și, mai presus de toate, de fiica sa iubită Hanne.

În ce măsură poate o ființă umană să lase deoparte propriile valori de dragul unei vieți gri și liniștite?

Hans află acest lucru atunci când i se întâmplă cea mai teribilă tragedie care i se poate întâmpla unui tată și, în același timp, descoperă că a fost trimis în lagărul de exterminare Sobibór.

Să închidă ochii la păcatele teribile pe care le comite Germania devine brusc imposibil… mai ales când printre prizonierii destinați camerelor de gazare o întâlnește pe Leah, o fetiță evreică ce seamănă ca o picătură de apă cu fiica sa Hanne.

Cât de departe poate merge o ființă umană pentru a-i proteja pe cei la care ține? Zi după zi, Hans se trezește inventând noi stratageme pentru a smulge un prizonier de la un destin deja pecetluit, înșelându-și camarazii, luând decizii teribile menite să-l bântuie pentru totdeauna, riscându-și propria viață… Totul, pentru a nu pierde încă o dată ceea ce are mai scump pe lumea asta.

Inspirați de evenimente dramatice și reale, Franco Forte și Scilla Bonfiglioli ne transportă în întunericul cel mai adânc al unei pagini de istorie care nu poate și nu trebuie să fie uitată – mai ales în zilele noastre – arătând, totuși, că și în cea mai neagră noapte pot exista lumini de speranță, cu condiția să ne depășim ipocriziile și să ne lăsăm ghidați de singurul lucru care ne unește pe toți: umanitatea noastră.

Informație:

Autor: Franco Forte, Scilla Bonfiglioli
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Cartonata
Numar de pagini: 320
Format: 130 x 205
ISBN: 978-606-006-455-8
Cod de bare: 9786060064558

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *