Ferma animalelor. Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat altele. Carte pentru toti. Vol 272 pdf

Despre carte:

Romanul alegoric atemporal și actual al lui George Orwell – o satiră tăioasă despre marșul orb al unei societăți înapoiate spre totalitarism.

Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele.

O fermă este preluată de animalele sale suprasolicitate și maltratate. Cu un idealism înflăcărat și sloganuri emoționante, acestea își propun să creeze un paradis al progresului, justiției și egalității. Astfel se pregătește terenul pentru una dintre cele mai grăitoare fabule satirice scrise vreodată – un basm cu tăișuri ascuțite pentru adulți care înregistrează evoluția de la revoluția împotriva tiraniei la un totalitarism la fel de teribil.

Atunci când Ferma animalelor a fost publicată pentru prima dată, Rusia stalinistă era văzută ca o țintă. Astăzi este devastator de clar că oriunde și oricând libertatea este atacată, sub orice stindard, claritatea tăioasă și comicul sălbatic al capodoperei lui George Orwell au un sens și un mesaj încă feroce de actualitate.

Informație:

Autor: George Orwell
Editura: Litera
Colectie: Carte Pentru Toti
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Mihnea Gafita
Numar de pagini: 208
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-7031-1
Cod de bare: 9786063370311

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *