Extraordinara poveste a micutei. Frumoasa Madame Tussaud pdf

Despre carte:

Povestea ironică, macabră și de neuitat a unei orfane ambițioase din Parisul revoluționar, care se împrietenește cu membrii familiei regale și cu radicalii și se transformă în legendara Madame Tussaud.

În 1761, într-un sat din Elveția se naște o fetiță mică și ciudată pe nume Marie. După moartea părinților ei, ea este ucenica unui sculptor de ceară excentric și este dusă pe străzile murdare ale Parisului, unde întâlnesc o văduvă dominatoare și pe fiul ei tăcut și palid. Împreună, ei transformă o casă de maimuțe abandonată într-o sală de expoziție pentru capete de ceară, iar spectacolul devine o senzație. Pe măsură ce se răspândește vestea despre talentul ei artistic, Marie este chemată la Versailles, unde este îndrumătoarea unei prințese și o salvează pe Marie Antoinette la naștere. Dar în afara zidurilor palatului, Parisul este în fierbere: Mulțimea revoluționară cere capete și… la muzeul de ceară, capetele sunt ceea ce fac.

În tradiția romanului Wicked al lui Gregory Maguire și a romanului The Night Circus al lui Erin Morgenstern, Little al lui Edward Carey este o cavalcadă întunecată și atrăgătoare – o poveste despre artă, clasă, determinare și despre cum ne agățăm de ceea ce iubim.

Informație:

Autor: Edward Carey
Editura: RAO
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Rao
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-006-464-0
Cod de bare: 9786060064640

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *