Eu sint Malala. Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani pdf

Despre carte:

Eu vin dintr-o țară care a fost creată la miezul nopții. Când aproape am murit, era puțin după prânz.

Când talibanii au preluat controlul asupra Văii Swat din Pakistan, o fată a vorbit. Malala Yousafzai a refuzat să fie redusă la tăcere și a luptat pentru dreptul ei la educație.

Marți, 9 octombrie 2012, când avea 15 ani, aproape că a plătit prețul suprem. A fost împușcată în cap de la mică distanță, în timp ce se întorcea de la școală cu autobuzul, și puțini se așteptau ca ea să supraviețuiască.

În schimb, recuperarea miraculoasă a Malalei a dus-o pe aceasta într-o călătorie extraordinară, de la o vale izolată din nordul Pakistanului până în sălile Națiunilor Unite din New York. La șaisprezece ani, a devenit un simbol global al protestului pașnic și cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace din toate timpurile.

Eu sunt Malala este povestea remarcabilă a unei familii dezrădăcinate de terorismul global, a luptei pentru educația fetelor, a unui tată care, el însuși proprietar de școală, și-a susținut și încurajat fiica să scrie și să meargă la școală, precum și a unor părinți curajoși care își iubesc fiica cu ardoare într-o societate care îi prețuiește pe fii.

Informație:

Autor: Malala Yousafzai
Editura: Polirom
Colectie: Biografii si Memorii
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 7
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 344
Format: 130×200
ISBN: 9789734645367
Cod de bare: 9789734645367

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *