Dune. Casa Corrino. Colectia Armada pdf

Despre carte:

Concluzia triumfală a trilogiei de succes care a făcut istorie în domeniul science-fiction!

În Dune: Casa Corrino, Brian Herbert și Kevin J. Anderson ne aduc magnificul capitol final din saga de neuitat începută în Dune: Casa Atreides și continuată în Dune: Casa Harkonnen.

Aici, nobili și oameni de rând, soldați și sclavi, soții și curtezane conturează destinul uimitor al unui univers tumultuos. O saga epică de dragoste și război, crimă și politică, religie și revoluție, acest roman magnific este o concluzie potrivită pentru o mare trilogie science-fiction… și o completare neprețuită la lumea palpitantă a nemuritorului Dune al lui Frank Herbert.

Dune: Casa Corrino

De teamă să nu-și piardă poziția precară pe Tronul Leului de Aur, Shaddam al IV-lea, Împăratul unui milion de lumi, a pus la cale un plan radical pentru a dezvolta o alternativă la melange, condimentul care creează dependență, care unește Imperiul și care poate fi găsit doar pe lumea deșertică Dune.

În laboratoarele subterane de pe planeta mașinilor Ix, cruzii stăpâni Tleilaxu folosesc sclavi și prizonieri în cadrul unui plan oribil de a fabrica o formă sintetică de melange cunoscută sub numele de amal. Dacă amal poate înlocui condimentul din Dune, îi va oferi lui Shaddam ceea ce caută: puterea absolută.

Dar ducele Leto Atreides, îndurerat, dar neînduplecat de moartea tragică a fiului său Victor, hotărât să restabilească onoarea și prestigiul Casei sale, are propriile planuri pentru Ix.

El îi va elibera pe ixieni de cuceritorii lor opresivi și îl va readuce pe prietenul său, Prințul Rhombur, urmașul rănit al rușinii Casei Vernius, la locul său de drept de conducător al Ixiei. Este o aventură îndrăzneață și riscantă, căci Casa Atreides are resurse militare limitate și mulți dușmani nemiloși, inclusiv sadicul Baron Harkonnen, stăpânul despotic al Dunei.

Între timp, consoarta Ducelui Leto, frumoasa Lady Jessica, ascultând de ordinele superiorilor ei din Frăția Bene Gesserit, a conceput un copil pe care Frăția intenționează să fie penultimul pas în crearea unei ființe atotputernice. Totuși, ceea ce nu știe Frăția nu știe este că Jessica nu poartă în pântece o fată, ci un băiat.

Actul de nesupunere al Jessicăi este un act de iubire – încercarea ei de a-i oferi Ducelui un moștenitor de sex masculin al Casei Atreides – dar un act care, atunci când va fi descoperit, ar putea ucide atât mama, cât și copilul.

La fel ca Bene Gesserit, Shaddam Corrino este preocupat și el de realizarea unui plan pentru viitor – asigurarea moștenirii sale. Orbit de nevoia sa de putere, Împăratul va lansa un complot împotriva Dunei, singura sursă naturală de mirodenii adevărate. Dacă va reuși, nebunia lui va duce la o tragedie cataclismică pe care nici măcar el nu o prevede: sfârșitul călătoriilor spațiale, al Imperiului și al civilizației însăși.

Cu Ducele Leto și alți renegați și revoluționari care luptă pentru a opri valul de întuneric care amenință să le înghită universul, scena este pregătită pentru o confruntare cum nu s-a mai văzut până acum.

Informație:

Autor: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Editura: Nemira
Colectie: Armada
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Traducator: Cristina Ghidoveanu, Stefan Ghidoveanu
Numar de pagini: 704
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-43-1046-0
Cod de bare: 9786064310460

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *