Dosarele mamei mele pdf

Despre carte:

O expunere intens personală a ceea ce se întâmplă când familia și politica se ciocnesc în timpul prăbușirii regimului comunist maghiar – pentru fanii cărții Viețile altora.

Îmbinând realitatea și ficțiunea, Nu mai rămân dosare vii este povestea modului în care, la aproape treizeci de ani de la căderea comunismului în Ungaria, Andras Forgach a aflat că mama sa, pe care o iubea profund, fusese informator al regimului Kadar și că își informase nu doar cunoscuții, ci și familia, prietenii și chiar copiii ei. Într-o operă de o intensitate și nuanță sfâșietoare, Forgach trebuie să se confrunte cu adevărul despre femeia care a fost în același timp informator și mamă tandră și iubitoare, victimă și făptaș, o persoană de compătimit și disprețuit în același timp. Ea trage la iveală vălul secretului asupra relației sale complexe cu soțul ei, a dorului ei continuu de casă și a dorinței de a se întoarce în patria ei, Palestina, precum și a devotamentului ei față de comunism și a sentimentelor antisioniste pe care acesta i le-a provocat. Forgach îndrăznește să dea o voce mamei sale decedate, să o facă responsabilă pentru faptele sale – și, ca fiu al acesteia, să apere amintirile dragi ale mamei sale.
O operă plină de secrete și minciuni, Nu rămân dosare vii face lumină asupra Ungariei socialiste din anii șaptezeci și optzeci; este în același timp o descriere vie a unei epoci claustrofobe, o eviscerare a prostiei birocratice și un portret sfâșietor de tăios – dar iubitor – al relației autorului cu părinții săi.

Informație:

Autor: Andras Forgach
Editura: Pandora M
Colectie: Anansi EGO
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Ilustrator: Andrei Gamart
Traducator: Andrei Dosa
Numar de pagini: 368
Format: 130 x 200
ISBN: 978-606-978-358-0
Cod de bare: 9786069783580

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *