Don Quijote povestit copiilor pdf

Despre carte:

Este #ElQuixote un titlu potrivit pentru copii? Asta propune #RosaNavarroDuran în cartea sa pentru #copii #ElQuijoteContadoALosNiños.
Aici puteți #citi sinopsisul cărții și o puteți obține: https://amzn.to/3wBSJcY
Don Quijote de la Mancha este un titlu care poate fi iubit sau urât. Se iubește, dacă #cititorul apreciază o #lectură bună. Este îndestulător, dacă persoana #citește ocazional și pentru a se deconecta de realitatea care o înconjoară.
Întotdeauna am spus că Don Quijote este o carte specială, care nu se adresează tuturor categoriilor de public. Nu este cazul altor clasici, cum ar fi #ComteDeMontecristo (de #AlexanderDumas) sau #Mizerabilii (de #VictorHugo).
Pe această bază, aș dori să spun că orice încercare de a aduce această carte la cunoștința publicului larg este întotdeauna binevenită, deoarece personajele, decorurile și intriga sunt foarte interesante (este o capodoperă); dar astăzi este momentul să vorbim despre versiunea lui Rosa Navarro Durán.
Personal, mai degrabă decât pentru copii, cred că Don Quijote povestit copiilor ar trebui să se adreseze unui public adult, #cititori care doresc să aibă un prim contact cu cartea. După ce am citit-o, continui să cred că Don Quijote nu este un text pentru copii.
Insistăm în continuare să îi obligăm pe copii să citească texte clasice pe care nici măcar adulții nu vor să le citească; și îi obligăm să le citească pentru că așa stabilește planul educațional al zilei. Nu așa se încurajează cititul, ci așa se ajunge la ura față de #cărți și analfabetism.
Este timpul să lăsăm deoparte, să nu mai promovăm planuri educaționale care încearcă să impună citirea obligatorie a marilor clasici ai literaturii spaniole. De ce? Pentru că, în multe cazuri, citirea lor este complexă și dificilă și produc un efect opus celui pe care sunt menite să îl obțină.
El Quijote contado a los niños este un rezumat interesant pentru a avea o imagine de ansamblu. Totuși, rezumatul pierde în multe părți esența operei, există salturi importante care produc un gust dulce-amărui.

Informație:

Autor: Rosa Navarro Duran
Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 200
Format: 195 x 240
ISBN: 978-606-44-0800-6
Cod de bare: 9786064408006
Varsta: 3 – 9 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *