Dincolo de lumea cunoscuta. De la marile descoperiri geografice la calatoriile spatiale pdf

Despre carte:

De la tânărul și strălucitul polimatru Andrew Rader – un om de știință acreditat la MIT, popular gazda unui podcast și manager de misiune SpaceX – o cronică luminoasă a explorării, care evidențiază dorința insațiabilă a oamenilor de a se avânta continuu în teritorii noi și neexplorate, de la primele zile ale civilizației până la planurile actuale de călătorie interstelară.

Pentru prima dată în istorie, specia umană dispune de tehnologia necesară pentru a se autodistruge. Dar, după ce a dezvoltat această putere, oamenii sunt, de asemenea, capabili să părăsească Pământul și să călătorească în imensitatea spațiului. După milioane de ani de evoluție, am ajuns în punctul în care putem coloniza alte lumi și putem începe procesul de a deveni multiplanetare. Cum am ajuns aici? Ce ne rezervă viitorul?

Împărțită în patru secțiuni accesibile, Dincolo de cunoscut examinează perioadele majore de descoperire și redescoperire, de la Epoca clasică, când fenicienii, perșii și grecii s-au aventurat; la Epoca explorărilor europene, care a văzut colonii răsărite pe aproape toate continentele; la Epoca cercetării științifice, când cercetătorii au dezvoltat instrumente cu totul noi pentru a cartografia și a călători mai departe; la Viitorul nostru spațial, care dezvăluie planurile aflate în curs de desfășurare pentru colonizarea altor planete și, în cele din urmă, pentru a călători spre stele.

Manager de misiune la SpaceX, cu o voce lejeră și atrăgătoare, Andrew Rader se află în prima linie a explorării spațiale. În calitate de istoric talentat, Rader, care a fost aclamat la nivel mondial pentru amploarea uimitoare a cunoștințelor sale, se află într-o poziție singulară pentru a dezvălui povestea explorării umane care este, de asemenea, povestea realizărilor științifice. Povestit cu un zel contagios pentru a călători dincolo de cunoscut, Dincolo de cunoscut luminează cât de uman este să ieși din peșteră și să pășești spre un orizont în expansiune infinită.

Informație:

Autor: Andrew Rader
Editura: Corint Logistic
Colectie: Corint Future
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Traducator: Adina Barvinschi
Numar de pagini: 400
Format: 130 x 200
ISBN: 9786067937565
Cod de bare: 9786067937565

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *