De ce visam? Despre stiinta, creativitatea si puterea transformatoare a viselor. pdf

Despre carte:

O incursiune proaspătă și revelatoare în noua știință a viselor – cum funcționează ele, la ce folosesc și cum putem profita de beneficiile propriei noastre vieți nocturne

În timp ce se afla într-o călătorie de cercetare în Peru, jurnalista științifică Alice Robb a devenit dependentă de visul lucid – fenomenul straniu în care o persoană care doarme își poate da seama că visează și chiar poate controla experiența visată. Găsind aceste incursiuni atât nedumeritoare, cât și entuziasmante, Robb a săpat mai adânc în știința viselor într-un moment extrem de oportun: chiar în momentul în care cercetătorii începeau să înțeleagă de ce există visele. Acestea nu sunt doar evenimente întâmplătoare; ele au scopuri clare. Ele ne ajută să învățăm și chiar să depășim traumele psihice.

Robb se bazează pe cercetări noi și uitate, precum și pe experiența ei și a altor experți în vise, pentru a arăta de ce visele sunt vitale pentru sănătatea noastră emoțională și fizică. Ea explică cum putem să ne amintim mai bine visele – și de ce ar trebui să o facem. Ea urmărește legăturile complicate dintre visare și creativitate și chiar oferă sfaturi despre cum putem savura noi înșine aventura intensă a visului lucid.

De ce visăm este o examinare lucidă și avangardistă a semnificației și scopului viziunilor noastre nocturne și un ghid pentru a ne schimba viața de vis – și pentru a ne face viața de veghe mai bogată, mai sănătoasă și mai fericită.

Informație:

Autor: Alice Robb
Editura: Litera
Colectie: Introspectiv
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 1
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 352
Format: 137 x 200
ISBN: 9786063366819
Cod de bare: 9786063366819

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *