Cum sa gandesti ca un imparat roman. Filosofia stoica a lui Marcus Aurelius pdf

Despre carte:

Principiile stoicismului, care schimbă viața, predate prin povestea celui mai faimos susținător al acestuia.

Împăratul roman Marcus Aurelius a fost ultimul filozof stoic celebru din lumea antică. Meditațiile, jurnalul său personal, a supraviețuit până în zilele noastre ca unul dintre cei mai iubiți clasici de auto-ajutorare și spirituali din toate timpurile. În Cum să gândești ca un împărat roman, psihoterapeutul cognitivist Donald Robertson împletește perfect viața și filosofia lui Marcus Aurelius pentru a oferi un ghid modern și convingător al înțelepciunii stoice urmate de nenumărate persoane de-a lungul secolelor ca o cale de a obține o mai mare împlinire și reziliență emoțională.

Cum să gândești ca un împărat roman îi poartă pe cititori într-o călătorie transformatoare alături de Marcus, urmărindu-i evoluția de la un tânăr nobil la curtea lui Hadrian – luat sub aripa unora dintre cei mai buni filosofi ai vremii sale – până la domnia sa ca împărat al Romei la apogeul puterii sale. Robertson arată modul în care Marcus a folosit doctrinele filosofice și practicile terapeutice pentru a-și dezvolta rezistența emoțională și a îndura o adversitate imensă, și îi ghidează pe cititori în aplicarea acelorași metode în propria viață.

Combinând povești remarcabile din viața lui Marcus cu informații din psihologia modernă și cu înțelepciunea durabilă a filosofiei sale, Cum să gândești ca un împărat roman dă o față umană stoicismului și oferă un ghid atemporal și esențial pentru a face față provocărilor etice și psihologice cu care ne confruntăm astăzi.

Informație:

Autor: Donald Robertson
Editura: Seneca
Anul aparitiei: 2.021
Tip coperta: Brosata
Traducator: Cristina Voinea
Numar de pagini: 274
Format: 130 x 200
ISBN: 9786069680087
Cod de bare: 9786069680087

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *