Cum moare democratia. Ascensiunea la putere a lui Hitler si prabusirea Republicii de la Weimar pdf

Despre carte:

O relatare captivantă despre cum a ajuns Partidul Nazist la putere și cum eșecurile Republicii de la Weimar și lipsa de viziune a politicienilor germani au permis acest lucru.

De ce s-a prăbușit democrația atât de repede și complet în Germania anilor 1930? Cum a permis un guvern democratic ca Adolf Hitler să preia puterea? În The Death of Democracy, Benjamin Carter Hett răspunde la aceste întrebări, iar povestea pe care o spune are rezonanțe tulburătoare pentru vremurile noastre.

A spune că Hitler a fost ales este prea simplu. El nu ar fi ajuns niciodată la putere dacă politicienii de frunte ai Germaniei nu ar fi răspuns la un val de insurecții populiste încercând să-l coopteze, o strategie care i-a pus într-un colț din care singura cale de ieșire era să-i aducă pe naziști. Hett scoate la iveală încrederea eronată a politicienilor conservatori care au crezut că Hitler și adepții săi îi vor sprijini de bunăvoie, fără să recunoască faptul că eforturile lor de a-i folosi pe naziști i-au făcut de fapt jocul lui Hitler. Aceștia i-au oferit de bunăvoie instrumentele necesare pentru a transforma Germania într-o dictatură vicioasă.

Benjamin Carter Hett este unul dintre cei mai importanți cercetători ai Germaniei secolului XX și un povestitor talentat, ale cărui portrete ale acestor politicieni nevolnici arată cât de fragilă poate fi democrația atunci când cei aflați la putere nu o respectă. El oferă o lecție puternică pentru zilele noastre, când democrația se află din nou în dificultate, iar cântecul de sirenă al oamenilor puternici sună tot mai tare.

Informație:

Autor: Benjamin Carter Hett
Editura: Polirom
Colectie: Historia
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 3
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 280
Format: 160 x 235
ISBN: 9789734683062
Cod de bare: 9789734683062

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *