Cum am invatat sa inteleg lumea. Memorii pdf

Despre carte:

Aceasta este o carte care conține foarte puține numere. În schimb, este vorba despre întâlniri cu oameni care mi-au deschis ochii. – Hans Rosling

Erau fapte care îl ajutau să explice cum funcționează lumea. Dar curiozitatea și angajamentul au fost cele care l-au făcut pe Hans Rosling cel mai popular om de știință al timpului nostru.

Cum am ajuns să înțeleg lumea este povestea lui Hans Rosling despre cum un tânăr de condiție modestă a reușit să folosească știința pentru a merge în lume și a o explica din nou. Scrie deschis și personal despre viața sa și despre cele mai dificile decizii pe care le-a luat, fie că au fost luate în camera de urgență din Mozambic, fie că au fost luate în fața puterii de la Davos sau în propria viață de familie.

În colaborare cu jurnalista Fanny Härgestam, Hans Rosling și-a scris memoriile cu aceeași vervă narativă care a făcut o lume întreagă să îl asculte când vorbea.

Hans Rosling (1948-2017) a fost profesor de sănătate internațională la Karolinska Institutet. A fost, de asemenea, co-fondator al Fundației Gapminder și un lector și educator extrem de apreciat. În ultimul an de viață, a lucrat la două cărți în paralel. Factfulness, scrisă împreună cu Ola Rosling și Anna Rosling Rönnlund, se referă la motivele pentru care noi, oamenii, avem atâtea dificultăți în a înțelege lumea și va fi publicată în primăvara anului 2018. How I Learned to Understand the World (Cum am învățat să înțeleg lumea) este cartea de memorii a lui Hans Rosling.

Fanny Härgestam este jurnalistă și autoare. Prima sa carte, This is Our Time, despre viața femeilor tunisiene după Primăvara Arabă, a fost publicată în 2014 și a fost nominalizată la Great Journalist Award. În prezent este stabilită la Paris și lucrează în principal pentru televiziunea suedeză.

Informație:

Autor: Hans Rosling, Fanny Härgestam
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 6
Tip coperta: Brosata
Traducator: Andreea Calin
Numar de pagini: 288
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-440-5
Cod de bare: 9786067224405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *