Creierul adolescentului. Ghid de supravietuire pentru parinti pdf

Despre carte:

Un neurolog de renume internațional oferă o privire revoluționară asupra creierului adolescenților, oferind informații surprinzătoare – inclusiv de ce copiii inteligenți fac adesea lucruri stupide – și sfaturi practice pentru adulți și adolescenți.

În această carte revoluționară și accesibilă, Dr. Frances E. Jensen, mamă, profesoară, cercetătoare și expertă în neurologie de renume internațional, ne introduce în misterul și magia creierului adolescenților. Una dintre primele cărți care se concentrează exclusiv pe dezvoltarea neurologică a adolescenților, Creierul adolescentului prezintă noi descoperiri, risipește miturile larg răspândite și oferă sugestii practice pentru negocierea acestei etape dificile și dinamice a vieții, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți.

Împletind date științifice ușor de urmărit cu anecdote desprinse din experiența sa de părinte, clinician și orator, Dr. Jensen explorează funcționarea și dezvoltarea creierului adolescentului, inclusiv învățarea și memoria, și investighează impactul unor influențe precum drogurile, multitasking-ul, somnul și stresul. The Teenage Brain dezvăluie cum: Este posibil ca adolescenții să nu fie atât de rezistenți la efectele drogurilor pe cât am crezut până acum. S-a demonstrat că utilizarea ocazională a marijuanei cauzează probleme de memorie persistente, iar consumul pe termen lung poate afecta IQ-ul la vârsta adultă ulterioară. multitasking-ul provoacă divizarea atenției și poate reduce capacitatea de învățare. Situațiile stresante din punct de vedere emoțional din adolescență pot avea efecte permanente asupra sănătății mintale și pot duce la un risc mai mare pentru anumite tulburări neuropsihice, cum ar fi depresia.

Riguros, dar accesibil, cald, dar direct, Creierul adolescentului aruncă o lumină nouă asupra tinerilor adulți și oferă sugestii practice despre cum părinții, școlile și chiar sistemul juridic îi pot ajuta mai bine în această perioadă crucială.

Informație:

Autor: Frances Jensen, Amy Ellis Nutt
Editura: Humanitas
Colectie: Parenting
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 5
Traducator: Carmen Strungaru
Numar de pagini: 320
Format: 130 x 200
ISBN: 978-973-50-6938-4
Cod de bare: 9789735069384

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *