Contele negru. Glorie, revolutie, tradare. Povestea adevaratului Monte-Cristo pdf

Despre carte:

Iată remarcabila poveste adevărată a adevăratului Conte de Monte Cristo – o uimitoare ispravă de detectiv istoric care îl readuce la viață pe eroul uitat care a inspirat opere clasice precum Contele de Monte Cristo și Cei trei mușchetari.

Protagonistul din viața reală din Contele negru, generalul Alex Dumas, este un om aproape necunoscut astăzi, dar cu o poveste care este izbitor de familiară, deoarece fiul său, romancierul Alexandre Dumas, a folosit-o pentru a crea unii dintre cei mai iubiți eroi ai literaturii.

Cu toate acestea, în spatele acestor aventuri de spadă se ascundea un secret și mai incredibil: adevăratul erou a fost fiul unui sclav negru – care a ajuns mai sus în lumea albilor decât ar fi ajuns orice om de rasă sa înainte de epoca noastră.  Născut în Saint-Domingue (în prezent Haiti), Alex Dumas a fost vândut pentru scurt timp în sclavie, dar a ajuns la Paris, unde a fost educat ca membru al aristocrației franceze care lupta cu sabia. Înrolat ca soldat, a ajuns să comande armate în plină Revoluție, într-o campanie îndrăzneață prin Europa și Orientul Mijlociu – până când a întâlnit un dușman implacabil pe care nu l-a putut învinge.

Contele negru este în același timp o poveste de aventură captivantă, o evocare cu textură luxuriantă a Franței secolului al XVIII-lea și o fereastră către prima societate multirasială din lumea modernă. Dar este, de asemenea, o poveste sfâșietoare despre legăturile de dragoste durabile dintre un tată și un fiu.  

Informație:

Autor: Tom Reiss
Editura: Litera
Colectie: Carte Pentru Toti
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 2
Tip coperta: Brosata
Traducator: Gabriel Stoian
Numar de pagini: 736
Format: 110 x 165
ISBN: 978-606-33-6734-2
Cod de bare: 9786063367342

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *