Cea mai mare cacealma. Cum am invatat sa fiu atenta, sa ma stapanesc si sa castig pdf

Despre carte:

Cel mai bine vândut bestseller New York Times!

O carte remarcată de New York Times

Povestea despre cum Konnikova a urmărit un reportaj despre jucătorii de poker și a ajuns să devină ea însăși un reportaj vă va ține cu sufletul la gură, mai întâi când veți afla despre marile ei câștiguri și apoi când va transmite lecțiile pe care le-a învățat atât despre natura umană, cât și despre ea însăși. –The Washington Post

Este adevărat că Maria Konnikova nu mai jucase niciodată poker și nici măcar nu cunoștea regulile atunci când l-a abordat pe Erik Seidel, membru al Poker Hall of Fame și câștigător a zeci de milioane de dolari în câștiguri, și l-a convins să îi fie mentor. Dar ea îl cunoștea pe omul ei: un jucător renumit pentru că este un jucător atent și cu vederi largi, acesta a fost intrigat de ideea că nu era interesată să facă bani, ci să învețe despre viață. Se confruntase cu o perioadă de ghinion personal, iar reflecțiile sale asupra rolului șansei au condus-o la un gigant al teoriei jocurilor, care i-a indicat pokerul ca fiind cea mai bună lecție de masterclass pentru a învăța să facă distincția între ceea ce poate fi controlat și ceea ce nu poate fi controlat. Și cu siguranță a adus ceva la masa de joc, inclusiv un doctorat în psihologie și o serie de lucrări aclamate și în creștere despre comportamentul uman și despre cum să îl modificăm. Așa că Seidel a intrat în joc și, în curând, ea a coborât cu el în vizuina iepurelui, în lumea sălbatică, extrem de competitivă și copleșitor de masculină a Texas Hold’em cu mize mari, punctul lor inițial de final fiind World Series of Poker din anul următor.

Dar apoi s-a întâmplat ceva extraordinar. Sub îndrumarea lui Seidel, Konnikova a avut într-adevăr multe revelații despre viață care au derivat din noua ei căutare, inclusiv cum să-și citească mai bine nu doar adversarii, ci, mult mai important, pe ea însăși; cum să identifice ce o înclina spre o stare emoțională care o împiedica să ia decizii bune; și cum să ajungă într-un loc în care să accepte norocul pentru ceea ce era și pentru ceea ce nu era. Dar a început și să câștige. Și să câștige. În puțin mai mult de un an, a început să câștige bani serioși din turnee, ajungând în cele din urmă la un total de sute de mii de dolari. A câștigat un titlu important, a obținut un sponsor și s-a obișnuit să apară la televizor și să apară în titluri de genul Cum a transformat-o un scriitor, datorită unui contract de carte, într-o jucătoare profesionistă de poker. A învățat chiar să îi placă Las Vegasul.

Dar, în cele din urmă, Maria Konnikova este o scriitoare și o studentă a comportamentului uman și, în cele din urmă, scopul a fost de a transforma incredibila ei călătorie într-un recipient pentru lecțiile sale inestimabile. Cea mai mare cacealmaua dintre toate, a învățat ea, este că îndemânarea este suficientă. Cărțile proaste ne vor ieși în cale, dar menținerea atenției asupra modului în care le jucăm și nu asupra rezultatului ne va face să trecem prin multe momente negre, până când norocul ne va ieși din nou în cale.

Informație:

Autor: Maria Konnikova
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2.021
Luna aparitiei: 4
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 376
Format: 145 x 205
ISBN: 978-606-722-433-7
Cod de bare: 9786067224337

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *